Hur byter jag olja på en 2007 GMC 2500 Diesel?

För att hålla din 2500 motor i trim i många år framöver, en av de viktigaste sakerna du kan göra är att se till att du byter olja rutinmässigt. Även om motorn körs på diesel, behöver det fortfarande olja för att fungera säkert. De två viktigaste skillnaderna mellan oljebyte på 2007 GMC 2500 Diesel och en vanlig pickup är den mängd som behövs olja och dess blandning. Med några mindre verktyg, kan du byta olja själv rätt hemma, och jobbet bör inte ta mer än 25 minuter att slutföra. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
15-liter Oljetråg
3/8-tums enhet momentnyckel
Oljefilter
10 liter 15W40 motorolja
Oil tratt
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

dra i nödbromsen på 2500. Höj och ordentligt stöd huven. Ta bort oljepåfyllningslocket och dra pinnen oljestickan helt ur sitt rör. Ställ locket och mätstickan vid sidan av din arbetsplats.
2

Höj lastbil på förarsidan bakom framdäcket med en hydraulisk domkraft. Placera jack stå på höger sida av hydraulisk domkraft under ramen skena för extra stöd. Addera 3

Lossa dränerande bulten i botten baksidan av oljetråget med din hylsnyckel. Inte helt ta bort bulten. Bara lossa det nog så att det är handkraft.
4

Placera en 15-liter Oljetråg under dränerande bulten. Sakta ut bulten för hand och samtidigt hålla ett fast grepp om den. Oljan kommer forsa ur oljetråget den så snart du helt lossa bulten. Snabbt drar bulten bort från oljetråget att hålla den från att falla ner i olje tråget. Låt oljan helt rinna i 20 minuter ostörda. Sätt tömmer skruven tillbaka i oljetråget
5

och dra åt den för hand tills ombonad. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment till 35 mul-lbs och helt säkra bulten på plats.
6

Skjut Oljetråg över så att den sitter under oljefiltret. Filtret monteras på den nedre förarens sida av motorn. Det ser ut som en överdimensionerad plåtburk. Ta tag i botten på oljefiltret med ena handen och vrid den moturs för att ta bort den. Det skruvarna på plats och bör endast handkraft. Sänk filtret ner från sin position när det är gratis. Vänd den upp och ner och ställa in det på olje tråget.
7

Öppna en liter olja. Doppa pekfingret ner i flaskan och fukta den med olja. Håll det nya oljefiltret i andra handen upp och ned så att du tittar på gummitätningen runt filtret. Massera din oljeindränkta finger runt diametern på gummitätningen på filtret för att smörja det. Höj nya oljefiltret till monteringsläge och skruva medurs på dess anslutning. När du får filtret när det är för hand, dra åt filtret ett extra halvt varv. Använd inte några verktyg för att göra detta eftersom du kanske råkar punktera filtrets hölje.
8

Skjut Oljetråg från under lastbilen. Ta bort stödbenet och sänka trucken långsamt tillbaka ner till marken. Flytta dräneringskärlet, stödbenet och hydraulisk domkraft borta från din arbetsplats.
9

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet på motorn. Häll åtta av de 10 liter olja i motorn. Låt oljan sedimentera i 10 minuter. Sätt in oljestickan i sitt rör och kontrollera oljenivån. Åtta liter olja bör föra oljenivån i mitten av den streckade området på mätstickan. Lägg den nionde liter olja och kontrollera nivån igen efter 10 minuter. Den nionde liter ska sätta nivån på oljestickan till tre fjärdedelar full. Om mätstickan läser fullt, inte lägga någon mer olja. Om oljenivån på oljestickan är strax under den heldragna linjen, tillsätt hälften av 10-liter olja.
10

bort oljan tratten och sätt tillbaka oljan locket ordentligt. Sätt i pinnen oljestickan helt i röret och stäng huven. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 15 minuter innan du provköra lastbilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132686.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.