Hur ändrar jag motorolja i en 1997 Crown Victoria?

Det är lätt att byta olja i en 1997 Ford Crown Victoria själv istället för att betala någon annan att göra det. Olja håller bilens motor smörjs och eliminerar överskott av friktion och värme. Om du inte byter olja, kommer motordelarna gnugga ihop, så småningom låsa upp kolvarna eller förstöra motorn. Du bör byta olja i din Crown Victoria var tredje månad eller 3000 miles, vilket som kommer först. Saker du behöver
Replacement oljefilter
Shop trasor
Catch pan
Jack
6 liter olja
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Crown Victoria på en plan yta och ställ in nödbromsen.
2

Öppna huven och skruva av påfyllningslocket sitter på höger sida av motorblocket.

3

Placera en domkraft under en av de främre hjulhusen, rikta in den mot ramen. Jack bilen tills det finns tillräckligt med utrymme för dig att glida under det.
4

Placera en olja fånga pan under oljefiltret. Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs. Vänta all olja rinna ut.
5

Rengör insidan av oljefiltret fästet med en trasa och sedan gnugga lite frisk olja på det nya oljefiltret. Skruva den nya oljefiltret in genom att vrida den medurs.
6

Placera en tratt i påfyllningshålet och häll oljan i långsamt. Beroende på hur ofta du byter oljan, kan din Crown Victoria behöver något mer eller mindre än 6 liter.
7

Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Oljan skall nå upp till den horisontella linjen på oljestickan. Lägg till mer olja om oljan inte når linjen. Torka av oljestickan med en trasa och byt ut den.
8

Sänk bilen av domkraften och avyttra din olja, smutsiga trasor och oljefilter gratis på din lokala bilverkstad eller delar butik.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132680.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.