Hur ändrar jag en 300ZX oljefilter?

En stor del av allmänt underhåll på din 300ZX förändras oljefiltret. När det kommer till oljefiltret, kan du behöva ändra det vid varje oljebyte. Under 1960-talet, var återanvändbara oljefilter ersätts med den numera vanliga engångs oljefilter. Sedan dess har ytterligare förbättringar gjorts, men oljefilter ändå behöver bytas ut, vilket är något en helg mekaniker kan enkelt göra. Saker du behöver
Bil ramper
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
Oljetråg
Hylsnyckel med diverse SAE och metriska hylsor.
Visa fler instruktioner

1

Position bil ramper framför framdäcken på din 300ZX och köra bilen upp på ramperna. Sätt på nödbromsen, när bilen är på ramperna, för att förhindra den från att rulla bakåt.
2

Placera en fångst pan under oljetråget avtappningspluggen. Denna kontakt bör vara en stor bult sticker ut från botten av pannan. Avlägsna olja bult avtappningspluggen med en hylsnyckel. Storleken av bulten kan variera något och kan antingen vara SAE eller metriska. Låt all olja rinna i pannan sedan ställa pannan åt sidan.
3

Montera en oljefilternyckel över oljefiltret. Oljefiltret är placerad på den bakre passagerarsidan av oljetråget direkt nedanför motorn. Det kommer att bli en liten, cylindriskt föremål sticker ut från oljetråget.
4

Vrid oljefilternyckel moturs för att lossa oljefiltret. Avlägsna filtret skiftnyckel och vrid oljefiltret för hand. Snabbt bort filtret och vrid den öppna sidan uppåt för att spilla olja ur den.
5

Häll oljan i filtret i oljan tråget. Doppa fingret i den gamla oljan och kör en liten sträng av olja runt den yttre kanten av det nya oljefiltret där det kopplas till oljetråget. Detta kommer att bidra till att skapa en tätning till det nya filtret.
6

Placera det nya filtret på samma plats som den gamla. Twist på den medurs tills hand.
7

Montera oljefilternyckel över det nya oljefiltret och dra åt den tills den sitter säkert fast. Dra inte åt för hårt eller kommer det att bli svårt att ta bort vid nästa oljebyte.
8

Placera oljepluggen i hålet du bort det från, vrid den medsols och dra den tätt med uttaget skiftnyckel.
9

Fyll din 300ZX med olja enligt instruktionsboken. Om du inte har en manual, kolla med tillverkaren eller din lokala mekaniker för oljetyp och specifikationer belopp för din 300ZX. Du kan också referera reparationsmanualer såsom Chilton eller Haynes, för ditt år och modell 300ZX
10

lossa nödbromsen och tillbaka 300ZX ur bilen ramper.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132673.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.