Hur kan jag kontrollera vätskenivån i en Tacoma s bakre differential?

Skillnaden på en Toyota Tacoma ligger mellan de två bakhjulen längs drivlinan. Differentialen tillåter hjulen att rotera med olika hastigheter. I en sväng, är längden av reste avstånd större på utsidan hjulet, så det inre hjulet inte behöver vända så snabbt. Utan en differential, skulle man hjulspinn antingen medan spinning eller det andra hjulet skulle dra. Den differentiella gör varje hjul och däck för att hålla kontakt med vägbanan och ökar däckens livslängd. Fluiden i differentialen tillåter kugghjulen att bära långsamt samtidigt hålla kugghjulet glider till ett minimum. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Oljetråg
Jack
Jack står
Stoppklossar
Ramper
Växellådsolja
plastslang
Visa fler instruktioner
1

Brace fordonet genom att ha dragit åt parkeringsbromsen och placera klossar runt fram-och baksidan av minst ett hjul. Detta säkerställer att fordonet inte kommer att rulla medan du är under bakaxeln tillgång differentialen. Om det är nödvändigt för att medge ytterligare åtkomst, jack bilen och sedan spänna den med pallbockar. För att säkerställa differential och fordonet förblir nivån för optimal vätskenivån kontroll, använd ramperna på en plan yta, eller parkera bilen med baksidan i en nedförsbacke, sedan jack framsidan uppåt tills nivån.
2

Lokalisera bakre differential. På Toyota Tacoma, det finns nära centrum för bakaxeln. Den differentiella har ett avlopp bult i botten och en växellådsolja fylla /kontrollera bulten uppåt mot fordonets front. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under differentialen fånga någon olja som läcker från växellådsolja fylla /kontrollera bulten. Lossa och ta bort växellådsolja fylla /kontrollera bulten.
4

När är fullt, kommer växellådsolja dribbla ur växellådsolja fylla /kontrollera hålet. Om ingen olja är ynklig ut, är oljenivån för låg. Om det behövs, tillsätt rätt växellådsolja i fyllningen /kolla hålet tills vätskan börjar dribbla ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132672.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.