Hur till Ändra Motor Oil med en turbo

Motorolja fungerar i en miljö med konstant värme och tryck. Dessa villkor kommer så småningom att leda till att oljan bryts sönder i mindre molekylkedjor (förlora sin tjocklek och smörjning) och att "laga" i en tjock, tjärliknande slam. Turboaggregatet är små oljepassager och närhet till 500-plus graders avgasvärme skapar en perfekt storm för slamproduktion, vilket innebär att motorerna är utrustade med dem kräver några särskilda överväganden när det gäller val av olja. Förblir emellertid oljebyte själva förfarandet ungefär samma. Saker du behöver
tvättmedel Motorolja /lösningsmedel
Full socket set
Oljefilternyckel
Olja fånga pan
Visa fler instruktioner
1

Lägg en olja spolning tvättmedel /lösningsmedel, såsom de som gjorts av Seafoam, Gunk eller Gumout ungefär 50 miles innan din planerade oljebyte.
2

Lägg ut en olja fånga pan under oljetråget och ta bort oljan rinna plugg med lämplig storlek socket eller skiftnyckel.
3

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Vissa filter är svårare att ta bort än andra, så det kan kräva lite armbåge fett.
4

Byt ut filtret med en högpresterande enhet från en tillverkare såsom Royal Purple, Fram eller Lucas.

5

Torka eventuella metallspån och slam från oljeavtappningsskruven och installera om den. Dra det till tillverkarens specifikationer, särskilt om din motor har en pan aluminium olja. Det är lätt att tömma trådar aluminiumpanna genom att spänna stålbult.
6

Refill din motor med den mängd olja som anges i din instruktionsbok.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132670.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.