Vad är SAE Oil?

De flesta fordonstillverkare rekommenderar att ägarna ändra en bils olja varje tre till fem månader, vilket gör att en hel del av oljekonsumtionen i USA som konsumtionsnivå har gett upphov till en stor marknad för motorolja. Det enda alla oljor har gemensamt är att de är SAE graderade, men även det drag är ibland ett mysterium. Vad gör SAE står för?

SAE är en förkortning för Society of Automotive Engineers. Föreningen grundades 1905 av Andrew Riker och Henry Ford och fortsätter att representera fordonsingenjörer över hela världen. Vad är SAE Oil?

SAE olja helt enkelt olja
som har utvärderats av Society of Automotive Engineers och tilldelas ett nummer baserat på resultaten av flera tester. SAE utvecklat ett mönster av märkning olja, som 5W-30 eller 10W-40, vilket innebär att all olja som bär den etiketten följer SAE riktlinjer för den kategorin.
Hur man läser Oljan grader

Betygen tilldelas av SAE är formaterade med ett första nummer följt av ett "W" och sedan ett andra nummer. Det första numret, tillsammans med "W", betyder att oljan är lämplig för vinter användning eftersom det förblir tunn även i kyla. Till exempel är 5W lämplig för användning i temperaturer så låga som -25 grader Celsius, 10W för så låga temperaturer som -20 grader Celsius, 15W för -15 grader Celsius och 20W för -10 grader Celsius. En 0W olja har nyligen utvecklats och används främst i verkstäder, med tanke på dess högre prislapp. Men det är ibland används på platser som Kanada som har extremt hårda vintrar. Den andra siffran anger hur oljan kommer att utföra i mycket varma temperaturer ---

målet är att hålla oljan från att bli för tunn eftersom tjockare olja presterar bättre i värme. Dessa siffror varierar i multiplar av 10 från 10 till 60, med 60 är den tjockaste.

Oil som betygssätts 5W-60 är den mest mångsidiga olja som är allmänt tillgänglig. Det har den högsta motståndskraft mot förtjockning på vintern och den högsta motståndskraften mot gallring i sommar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132669.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.