Hur ändrar jag en Cx-7 oljefilter?

Mazda CX-7 är en attraktiv ser, sportig crossover som kombinerar attribut för en bil och en minibuss. För att hålla CX-7 på väg tillförlitligt bör vara väl underhållna. Detta inkluderar regelbundna tune-ups och oljebyten. Snarare sedan gå till återförsäljaren eller ett oljebyte butik, ägare som vill kan byta olja själv. Detta bör ta mindre än en timme eller så med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Rags
Oil
Oljefilter
Visa mer Instruktioner

1

Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar eller köra upp på ramper. Se till att bilen har körts nyligen att underlätta tömning av olja, men låt den svalna lite innan du arbetar på den för att undvika att bränna sig.
2

Ta plastklämman på plastskyddet under motorn . Bänd klippet bakåt med en platt skruvmejsel. Ta bort de 10 mm bultarna som håller skölden på.
3

Lägg ut en olja drain behållare under oljeavtappningsskruven och motorn. Avlägsna avtappningspluggen med en 17 mm hylsa. Töm all motorolja i behållaren. Sätt tillbaka avtappningspluggen när all olja tappas ut.
4

Placera oljebehållaren under oljefilterhuset i botten framsidan av motorn. Avlägsna avtappningspluggen med en insexnyckel. Låt oljan rinna ut.
5

Skruva av oljefiltret basen med en oljefilternyckel. Torka upp utspilld olja. Ta bort oljefiltret patronen ur oljefilterhuset. Ta bort O-ringen på oljefiltret basen med en platt skruvmejsel. Olja en ny O-ringen och montera den på oljefiltret basen.
6

Ta bort den gamla O-ringen från oljefilterhuset avtappningspluggen. Montera en ny O-ring (med ett lager olja på det) på oljefilterhuset avtappningspluggen. Installera det nya filtret och tillbaka hållaren på motorn. Det kan hjälpa att smörja båda ändarna av filtret med olja. Montera avtappningspluggen och dra åt den.
7

Ta bort de två pin plastic push /clips som håller motorkåpan på med en platt skruvmejsel. Ta bort motorkåpan genom att dra den uppåt och ut. Avlägsna oljepåfyllningslocket på baksidan av den vänstra sidan ventilkåpan. Fyll motorn med sex liter 5W30 syntetisk olja.
8

tillbaka oljelocket. Starta motorn och kontrollera tätheten. Sätt tillbaka skyddet på undersidan av motorn. Sänk bilen bort av domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132662.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.