Hur ändrar jag olja på 540i BMW?

Varje BMW gjort behöver regelbundna oljebyten för att hålla motorn tillförlitligt smorda och för att undvika problem på vägen. Oljebyten kan göras av återförsäljaren, en oberoende BMW butik eller ens på någon av de snabba-olja-förändring platser. En BMW ägare kan också byta olja utan problem, vilket sparar tid och pengar för att starta upp. Byta olja på V8-drivna 540i är okomplicerad med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
8 qts. syntetisk olja
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner
1

att motorn har körts nyligen, vilket hjälper oljan rinna snabbare. Parkera bilen på en plan yta. Placera växellådan i parken eller i växel om din BMW har en manuell växellåda. Lyft framsidan av BMW och sänk ner den på ett par pallbockar.
2

Öppna huven och ta bort påfyllningslocket ovanpå motorn. Lossa och ta bort skruvarna som håller locket för avtappningspluggen på undersidan av bilen med en skruvmejsel. Locket är i botten av motorn. Addera 3

Sätt en container olja rinna under oljetråget avtappningspluggen. Avlägsna avtappningspluggen med en 17 mm hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna helt från motorn.
4

Leta oljefiltret kapseln i motorrummet, vilket är en svart, cylindrisk behållare på förarsidan av motorrummet. Använd en 36 mm hylsa eller ett oljefilter bandnyckel att avlägsna kapselns lock. Ta bort locket och filtret från kapseln.
5

Placera locket och filtret på en trasa och torka upp utspilld olja. Ta bort den lilla O-ringen från locket med en liten, platt skruvmejsel. Dra av filtret kanisterlocket.
6

Montera en ny O-ring, först belägga den med ren olja. Montera O-ringen i fördjupningen på insidan av locket. Installera det nya filtret på locket. Sätt tillbaka locket och filtret i behållaren och skruva åt locket tills du inte längre kan se O-ringen.
7

Torka oljepluggen sumpen rinna ut. Ta bort den gamla krossa brickan och installera en ny. Montera och dra åt oljepluggen med 17 mm hylsa. Sätt tillbaka oljan täcker avtappningspluggen.
8

Häll 8 qts. av färsk syntetisk olja i övre delen av motorn. Använd en tratt för att minimera spill. Torka upp utspilld olja. Sätt tillbaka oljelocket. Stäng av motorn. Sänk bilen av domkraften. Starta motorn och kontrollera oljeläckage. Släng den gamla oljan och trasor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132659.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.