Instruktioner för hur man byter olja på en 2007 Jeep Grand Cherokee

Utföra ett oljebyte på de flesta fordon är en relativt enkel process som vem som helst med grundläggande fordonsindustrin kunskap kan utföra med rätt verktyg och instruktioner. Denna process kan användas för att utföra ett oljebyte på en 2007 Jeep Grand Cherokee fordon. Kontrollera lokala lagar till förordningar för spillolja omhändertagande. De flesta lokala bilindustrins leverantörer och butiker reparation kommer att acceptera använd olja på liten eller ingen kostnad för dig. Saker du behöver
Fem liter olja av viskositet rekommenderas för klimatet (se bruksanvisningen).
Oljetråg
14 mm fast nyckel
17 mm fast nyckel
oljefilter skiftnyckel
kattsand
Pappershanddukar
Ny krossa bricka
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn i fem minuter eller längre. Bilen ställas i ett område där det inte finns någon trafik. Blockera hjulen för att se till att fordonet inte kommer att rulla eller flytta under oljebyte.
2

Öppna huven. Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av motorn och ställ den åt sidan. Placera drain pan under bilen under Oljetråg som ligger direkt under motorn.
3

Ta bort avtappningspluggen med en 14 mm eller 17 mm nyckel. Vrid pluggen moturs med lämplig skiftnyckel för att ta bort det. När pluggen är borttagen, kommer oljan rinna i pannan.
4

Ersätt den gamla krossa brickan med den nya, och när oljan blir till en långsam dropp ersätta avtappningspluggen och dra åt den med vrida medurs.
5

Återgå till toppen av motorn och öppna nya liter olja. Häll oljan i oljepåfyllningshålet. Häll i 4 liter ny olja och låt den stå några minuter innan du drar stick oljestickan och kontrollera nivån. Torka av oljestickan på en pappershandduk, sedan ersätta pinnen innan du drar ut den igen för att åter kontrollera oljenivån. Om oljenivån är inte på top notch på oljestickan sedan lägga till mer olja tills nivån är i toppklass på mätstickan. När oljan når den översta hack, byt oljepåfyllningslocket genom att vrida på den medurs.
6

Avyttra använd olja i tråget genom att ta den till din lokala olja plats för omhändertagning. Använd kattsand för att absorbera utspilld olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132656.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.