Hur du ändrar en Oil Cartridge Från en VR6 motor

Den VR6 motor var en snäv vinkel V6 som utvecklades av VW-gruppen för dess produktion bilar. Fast VR6 användes främst i VWs, var det också i vissa Audi och andra märken. Den VR6 är en kraftfull, kompakt motor. Liksom alla motorer, bör det vara väl underhållna, med regelbundna olje-och filterbyte och tune-ups. Några av dessa underhållsåtgärder, såsom olje-och filterbyte, kan göras av ägaren med investeringen på bara lite tid och ansträngning. Saker du behöver
Ordet jack
J2 pallbockar
T25 Torx bit eller Torx skruvmejsel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
6 qts.of motorolja
Oljefilter
Oil dränagebehåUaren
Visa fler instruktioner
1

värma upp motorn, om den inte redan är varm, så oljan rinner lättare. Lyft den främre delen av bilen med domkraft. Sänk den på ett par pallbockar.
2

Ta bort de fyra skruvarna som håller stänkskyddet på undersidan av bilen med T25 Torx bit. Placera behållaren oljan rinna under oljeavtappningsskruven. Lossa och ta bort pluggen med en 19 mm hylsa och låt oljan rinna ner i behållaren.
3

tillbaka avtappningspluggen när all olja har runnit ut. Flytta behållare olja avloppet så att det är under oljefilterhuset. Lossa oljefilterhuset med en 36 mm hylsa eller använda ett oljefilter bandnyckel. Låt oljan rinna ut ur gängorna i behållaren.
4

Demontera oljefilterhuset. Häll överflödig olja ur huset i behållaren. Ta bort oljefiltret från filterhuset. Torka ur huset med en trasa och se till att det inte finns några främmande föremål i den.
5

Ta bort den gamla O-ringen från huset med en platt skruvmejsel. Montera det nya filtret genom att skjuta hål i botten av det på plasten guiden längst ner i huset. Filtret kommer att göra ett hörbart "klick" när den är korrekt installerad.
6

Coat den nya O-ringen med ett lager av olja. Montera nya O-ringen i huset, förbi oljefiltret och på sätet för O-ringen. Fyll oljefilterhuset med cirka 1/2-qt. av ny olja.
7

Thread filterhuset tillbaka på motorn. Dra åt filterhuset. Öppna huven och ta bort oljan locket på toppen av motorn. Häll knappt 6 qts. av olja i motorn. Montera oljelocket.
8

Sätt tillbaka stänkskyddet under botten av motorn. Sänk fordonet utanför domkraften. Starta motorn, låt den komma upp till arbetstemperatur och sedan leta efter oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132655.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.