Hur ändrar jag Lexus oljefilter i en IS 250?

IS serie bilar från Lexus som innehåller IS200, IS250, IS300, IS350 och IS-F. IS-serien bilar anses sportigare än Lexus andra erbjudanden, som ger mer fart och hantering till sina köpare. Byte av filter och olja på en Lexus IS250 kan göras på mindre än en timme om du har rätt verktyg. Det finns ett speciellt verktyg som behövs för att lossa och ta bort oljefilterhuset, tillgänglig från Toyota återförsäljare eller online. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Special oljefilter Tool Review nya oljefiltret och O-ring
6.75 qts. motorolja
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av Lexus med en domkraft. Sänk fordonet på ett par pallbockar. Leta luckan som täcker oljefilterhuset under bilen. Detta ligger nära mitten av bilen (mot förarsidan) på framsidan av motorn. En olje dränagebehåUaren under motorns avtappningsplugg
2

Place. Avlägsna avtappningspluggen med en hylsa och ett spärrskaft. Låt all olja rinna in i oljebehållaren.
3

Ta bort de tre 10 mm skruvarna som håller luckan till motorn med en hylsa. Placera specialverktyg som krävs för oljefilterhuset bort över oljefilterhuset. Detta är en stor cap-liknande verktyg som matchar konturerna av oljefilterhuset och lossar oljefilterhuset.
4

Vrid specialverktyget genom att placera en öppen nyckel eller ett uttag på verktygets topp och vrida den moturs. Filtret överhal kommer sannolikt att vara på mycket snäv och det kan ta stora ansträngningar för att lossa den.
5

Ta bort oljefiltret och den gamla O-ringen från huset. Montera en ny O-ring (medföljer det nya filtret) och sedan det nya filtret. Trä oljefilterhuset tillbaka till motorn. Dra höljet till 4 fot-pounds. Dra inte åt det.
6

tillbaka avtappningspluggen med en packning. Dra den till 2 foot-pounds. Sänk bilen av domkraften. Avlägsna oljan locket på toppen av motorn. Fyll motorn med 6.75 qts. av olja. Låt motorn lösa. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Starta motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132654.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.