Hur ändrar jag Boxster Oil?

Trots att Boxster bär en Porsche emblem på nosen, är det väldigt lätt att byta olja på den. Enligt fabriken ska Boxster olja bytas minst vart 15.000 miles, men vissa ägare kan dra slutsatsen att det bör ändras så ofta som 5000 miles för att se till att motorn är tillförlitligt smörjs med ren olja. Ändra en Boxster olja och filter kan göras på mindre än en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Oil
Nytt filter och O-ringen
Momentnyckel
9 qts. motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av Boxster med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Se till att den är stabil, eftersom du kommer att arbeta under. Om du vill kan du lyfta bara den vänstra sidan av bilen.
2

Byt olja när motorn är varm, men var försiktig om oljan är varm. Placera en stor kastrull olja rinna under motorn för att fånga oljan. Avlägsna avtappningspluggen med en hylsa och spärrskaft och låt oljan rinna ner i behållaren.
3

Demontera oljefilterhuset, den svarta, cylindriska behållare på undersidan av motorn, med ett oljefilter bandnyckel. Ta bort och kasta papperet filter som kommer att finnas kvar på motorn nedanför huset.
4

Ta bort O-ringen från filterhuset. Montera en ny O-ring, oljning den lätt med motorolja. Installera det nya oljefiltret genom att skjuta det på oljefiltret bas på motorn. Montera oljefilterhuset över filtret för hand. Dra åt filterhuset till 18 foot-pounds.
5

Ta bort den gamla krossa brickan från oljeavtappningsskruven. Torka bort kontakten från. Installera en ny fruktdryck bricka. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt den till 48 foot-pounds. Sänk bilen tillbaka till marken.
6

Öppna motorns lock. Ta det gula locket i motorrummet märkt "Oil." Placera en tratt i oljan fylla hålet och häll i 9 qts. av olja. Låt oljan sedimentera och sedan kontrollera den med oljestickan.
7

Dubbelkolla att oljan är fullt genom att vrida tändningsnyckeln till "Run" och kontrollera att den digitala oljenivåmätare är läsning full. Starta motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132653.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.