Hur ändrar jag olja på en Volvo C30?

Volvo C30 är en liten men elegant tre-dörrars halvkombi från denna svenska biltillverkaren. C30 är riktad direkt till första gången Volvo köpare samt ungdomar marknaden. Liksom alla europeiska bil (och de flesta bilar för den delen), med C30 arbetat på återförsäljare kan vara ett dyrt förslag. Enkelt underhåll poster såsom ett olje-och filterbyte kan göras enkelt av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt. Byta olja i en C30 bör ta under en timme. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
6.1 liter olja
Nytt filter
New krossa bricka

Visa fler instruktioner
1

Höj Volvo med en domkraft och sänk fronten på det på ett par pallbockar. Ta bort de sju Torx (stjärnformade) bultarna som håller skölden motorskyddsplåten på undersidan av bilen med en hylsa och en Torx bit.
2

Ta bort de två skruvarna som håller på luftintaget med ett uttag. Detta ligger mellan mitten av bilen och passagerarsidan, precis bakom grillen. Lossa oljefilterhuset mössa med en 36 mm hylsa
3

. Du kommer att behöva använda en förlängning på spärren för att nå locket --- Det ligger nedanför luftintaget som togs bort i steg 2.
4

Lägg ut en olja drain behållare under motorn och oljeavtappningspluggen. Avlägsna avtappningspluggen i botten av motorn med en 17 mm hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna tills droppande hållplatser.
5

Finish lossnar och ta bort oljefilterhuset cap. Ta ut patronen filtret om det inte kom ut med locket. Montera ett nytt filter. Trä filterhuset locket igen och dra åt den med hylsa och spärrskaft.
6

tillbaka avtappningspluggen med ny koppar krossa brickan och dra åt den. Detta är också en bra tid att uppgradera till en magnetisk avtappningsplugg, som kommer att plocka upp någon metall i oljan från motorn.
7

Öppna oljelocket på toppen av motorn. Fyll motorn med 6,1 liter 5W30 syntetisk motorolja. Installera luftintaget med de två skruvarna som håller det på. Sänk bilen bort av domkraften. Starta motorn och kontrollera att det inte finns några oljeläckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132652.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.