Skäl att använda syntetisk olja

Det finns alltid en debatt om vilket är bättre, syntetisk olja eller konventionell olja. Denna debatt är föremål för någon åsikt, men det finns vissa grundläggande fakta punkter som kan leda dig att behöva använda syntetisk olja. Dessa är baserade på vilken typ av bil, körförhållanden och vad bilen används till. Vad är syntetisk olja?
P Det är ofta felaktigt trodde att syntetisk olja är konstgjorda. Alla basoljor är härledda från samma råolja. Den konventionella oljan sitter i ditt garage kunde ha hämtats från samma fat råolja som den syntetiska på hyllan. Uttrycket "syntetisk olja" betyder att det finns kemikalier som tillsätts till råolja för att möta vissa smörjande egenskaper.
Kallstart
p Om du bor i ett kallt klimat, syntetisk olja är ett bra val eftersom den inte stelnar i kyla som konventionella oljor gör. Detta innebär att det tar mindre tid innan oljan börjar att smörja alla rörliga delar. Konventionell olja tar längre tid eftersom det tjocknar i kalla klimat.
Bogsering
p Om du bogserar något med din bil på en regelbunden basis då syntetisk olja är för dig . Bogsering håller motorn rinnande varmt och syntetisk olja bryts ned under extrem hetta i en långsammare takt än konventionell olja.
Fuel Economy

Syntetiska oljor är oftast tunnare än konventionella oljor samtidigt bibehålla den rätt viskositet betyg. När en olja är tunnare, det skapar mindre friktion inne i motorn. När du sänker friktionen i motorn, leder det till en mer bränslesnål bil.
Tillverkare rekommendation

Använd olja som rekommenderas av bilens tillverkare. Tillverkaren har utformat detta fordon använder denna olja och inte följer rekommendationerna kan orsaka problem över tiden. Läs alltid bruksanvisningen för olje rekommendation.
Myter
p Det finns myter om syntetisk olja. En är att du inte kan växla mellan syntetiska och naturliga olja. Du absolut kan, kan du blanda även de två. En annan vanlig myt är att syntetisk olja varar längre. Detta är inte sant. Vi byter olja på grund av smuts, oförbränt bränsle och kolväten som förorenar det. Syntetisk olja inte hindrar detta, så det är fortfarande rekommenderas att byta olja var 3000 till 5.000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132650.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.