Hur man återanvända använd motorolja

Motorolja, även kallad motorolja, är en vätska som används för smörjning av rörliga delar av en förbränningsmotor. Emellertid har motorolja andra användningsområden i motorn som väl: den svalnar och rensar motorn, förhindrar korrosion och förbättrar tätning mellan delarna. Det finns många olika typer av motorolja på marknaden, från singel till flera klass till syntetiska och bio-olja. Men oavsett vilken olja används i ett fordon, måste det bytas efter en tidsperiod. Saker du behöver
plast eller metall behållare
Wrench Tool Review Multipurpose flytande rengöringsmedel
Filter
Visa fler instruktioner
1

Förbered din bil för avtappning av gamla motorolja. Parkera fordonet på en jämn yta med en parkeringsbroms på, ta nyckeln ur tändningen och blockera hjulen.
2

Leta reservoaren motorolja i ditt fordon. Placera en plast eller metall behållare under oljetanken. Leta avtappningspluggen på motorns oljetank och ta bort den genom att vrida den medsols och ställer undan den för senare. Var noga med att inte spilla motorolja på dig själv eller marken. Töm den gamla motorn olja från bilen i behållaren. Vänta tills all olja töms från behållaren.
3

Kontrollera oljefiltret i motorn oljetanken. Om det är smutsigt eller igensatt, använd en skiftnyckel för att lossa den och sedan ta bort den helt. Rengör filtret med varmt vatten och ett mångsidigt flytande rengöringsmedel. Skölj filtret för att avlägsna tvålrester och sedan lämna den lufttorka. Den motorolja kan inte blandas med något, så se till att skölja tvål och torka ut vattnet ordentligt. Detta kommer att göra din nästa oljebyte miljövänligare och förlänga användningen av motorolja.
4

Häll ny motorolja i din oljetank och placera filtret och avtappningspluggen igen, dra åt dem ordentligt. Det är också möjligt att återanvända oljan du samlat från din oljetank som ny motorolja i bilen. I så fall, filtrera oljan ordentligt genom ett filter mesh-skärm eller en liknande finfilter innan du använder den igen. Om du vill återanvända din gamla motorolja på ett annat sätt, fortsätter du till nästa steg.
5

Ta behållaren med använd motorolja till en lokal återvinningsstation. I nästan varje region finns det en olja återvinning program, så hitta en i ditt område för att se till att din använd motorolja inte sluta skada miljön.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132645.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.