Hur man öppnar en antik oljefilter

Antika bilar och lastbilar fram till 1940-talet i allmänhet inte var utrustade med oljefilter. Efter andra världskriget, innehöll mest amerikanska bilar en metallcylinder skal som fästs vid toppen eller sidan av motorn. Det är lättillgängligt, och filtret kan snabbt ändras genom att knycka med en hylsnyckel. Beroende på din definition av en antik bil, blev senare modeller i 1960-talet utrustad med disponibel oljefilter som kräver en särskild nyckel för att ta bort och installera en ny. Dessa filter är placerade på den nedre högra eller vänstra sidan av motorblocket. Saker du behöver
Hylsnyckel kit
Oljefilter demonteringsverktyg
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Permanenta Versioner
1

Lokalisera cylinder- formade oljefilterhuset i toppen eller sidan av motorblocket på din sen före kriget eller tidiga efterkrigstidens bil. En 1954 Studebaker, till exempel, kan innehålla ett platt huvud, sexcylindrig motor. När du står framför motorn, är oljefiltret fästs med konsoler till toppen höger sida och vid mitten av motorn. Läget är liknande på andra fabrikat och fordon modell. Höljet kan innehålla en ljus färgsättning (orange eller blått, till exempel).
2

Leta muttern på toppen av huset locket. Använd en hylsnyckel för att lossa muttern moturs tills det är fritt från locket. Dra muttern ut.
3

Lyft av locket från huset. Inuti är en oljefilterpatronen badade i olja. Byt ut bläckpatronen om du byter olja. Ta inte bort det om du genomför en okulärbesiktning med inga planer för ett oljebyte.
Disponibel Versioner
4

Leta oljefiltret i motorrummet. Oljefiltret på de flesta 1960 och senare modell bilar och lastbilar ligger nära botten av motorblocket i baksätet. Står framför motorn, kommer filtret att vara på rätt sida bakom rattstången. Detta kan kräva att du tar bort filtret från bilens undersida. Om filtret är placerad på bakre vänstra sidan av blocket, ta bort den genom att luta över fender.
5

Använd ett oljefilter remover för att lossa filtret kapseln. Den remover är helt enkelt ett handtag med en cirkulär fäst metallband. Dessa kostar mindre än $ 5 vid något Biltema. Loop bandet över filtret bara en smula ovanför mittpunkten av kapseln. Dra åt öglan och vrid motsols.
6

Avlägsna filtret kapseln från motorblocket. Det finns ingen anledning att öppna den här typen av filter om du inte vill slå hål i änden av behållaren med en skruvmejsel för att tappa ur oljan för miljösäker slutförvaring. Byt ut det gamla filtret med ett nytt genom att rada gummipackningen med en tunn sträng av olja och skruva tätt mot motorblocket med filternyckeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132644.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.