Vad orsakar Crusty olja i en bil?

Vi har alla hört talesättet, "Om det inte är trasigt, laga det inte". Detta råd gäller dock inte om du vill ha tillförlitliga transporter. Regelbundet byta olja i bilen är viktigt för livslängden av bilens motor. Du kommer att upphäva din bils garanti om du inte får regelbundna oljebyten. Oljan ljuset på instrumentbrädan är en signal för fara, inte en påminnelse om att ha ett oljebyte. En knaprig oljerester insättning på oljestickan är en indikator på ett potentiellt allvarligt problem lurar i din motor. Titta

Ren olja är smidig och transparent. Om din olja är färgen på espresso, är det dags för en förändring. Enligt Machinerylubrication.com, kunde bubblor eller skorpa på en bils oljestickan indikera frostskyddsmedel läcker in din motor. "Ett enkelt sätt att upptäcka vatten i använd motorolja är att sätta en droppe olja från oljestickan på en varm avgasgrenrör. Om det knastrar (låter som bacon stekning) detta är en indikation på vattenförorening. Tänk på att det finns en viss risk att droppe olja kan fatta eld. "
Smell

Du vet att det är dags att byta olja när den är tjock som sirap och luktar som rutten ost. Lukten anger att oljan är gammal. Om din olja har en diesel lukt, vara berörda. Du kan ha ett läckage.
Feel

olja smörjer och skyddar motorns metalldelar. Men över tiden värme bryter ner oljan, vilket resulterar i metall nötning. Gnid oljan mellan fingrarna. Om det känns grynig, innehåller olja smuts och avlagringar sediment. Ett oljebyte är i sin ordning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132641.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.