Hur får Slam ut av ett oljetråg

När motorolja förlorar sin viskositet och vikt, blir det tjockare. Detta är känt som oljeslam. Oljetråget är där de flesta av olja slam uppbyggd tillkommer. Den tjocka slammet rinner ner från motorn och pinnar till botten och sidorna av oljetråget. Städa ur slammet så snart som möjligt för att förhindra motorslitage. Saker du behöver
Golv jack
Safety står
Droppkar spärr
Drive, 1/2-tums
Drive socket set, 1/2-tums
Drive förlängning, 1 /2-tums
rengöringsmedel
Rena trasor
Red hög temperatur silikon
Oil pan gasket
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet i ett säkert område som har en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen att hindra fordonet från att rulla.
2

Gå runt bilen för att se till att den står på jämnt hela vägen runt det. Jack framsidan av fordonet upp och positionera en säkerhets stativ under rälsen sidostyckena på båda sidor av fordonet. Placera står nära till framhjulet facken så läktaren kan säkert hålla vikten på den främre änden.
3

långsamt sänka domkraft tills fordonet sitter jämnt ovanpå står. Sedan stoppa uttaget och lämna den sitter i upprätt ställning.
4

Skjut under fordonet och leta avtappningspluggen på oljetråget. Oljetråget är alltid på undersidan av motorn. Placera droppskålen under området för avtappningspluggen. Skruva bort avtappningspluggen med Ratchet och en socket. Låt all olja rinna ut i oljetråget. Skruva bort avtappningspluggen igen och dra åt med Ratchet och uttag.
5

Skjut droppskålen ut från under bilen. Lokalisera alla de bultar som ansluter oljetråget till botten av motorn. Ta bort alla bultar med ratchet, förlängning och en socket. När det finns en bult kvar i oljetråget, håll oljetråget upp med ena handen medan du tar bort den sista bulten med den andra handen.
6

Sänk oljetråget och dra ut den från under fordonet. Hitta en säker och väl ventilerad plats för att rengöra insidan av oljetråget. Häll lite rengöringsmedel i oljetråget. Ordentlig rengöring lösningsmedel för rengöring slam från oljetråg kan vara allt från gas och diesel till fotogen. Låt lösningsmedlet sitta i oljetråget i ca två minuter.
7

Torka all olja slam från botten och sidorna på oljetråget med hjälp av en ren trasa. Mätta ren trasa med rengöringsmedel under rengöring av olje-slam från oljetråget. Häll smutsiga lösningsmedlet i långpanna och upprepa processen tills oljetråget är ren från olja slam.
8

Skrapa bort den gamla packningen oljetråget med en platt metall skrapa. Använd en stålborste för att borsta bort de små partiklarna av oljetrågspackning. Torka packningen området rent med en ren trasa, sedan använda en tunn sträng av rött silikon på packningen området och plats oljetråget packningen över silikon. Se till att alla hålen i packningen stämmer med oljetråget monteringshålen.
9

Torka bort överflödigt lösningsmedel, packning skräp och slam från oljetråget. Oljetråget bör vara helt torr och ren innan den installeras på undersidan av motorn. Sätt tillbaka oljetråget under fordonet och lyfta upp det till botten av motorn. Skruva en skruv på baksidan av oljetråget och en bult på framsidan av oljetråget för att hålla upp den.
10

Skruva i alla de återstående bultarna oljetråget. Därefter, dra åt skruvarna oljetråget tätt med hjälp av en åtdragningssekvensen. En riktig åtdragning sekvens är en bult i främre först, sidkolv sekund, bakre bult tredjedel. Flytta sedan till sidkolvar. Dra åt en bult på varje sida av oljetråget i taget. Aldrig åt två bultar på samma sida av oljetråget på samma gång. Alltid dra åt bultarna i en framifrån och bakåt och åt sidorna alternerande sekvens. När alla skruvar oljetråget är tight, dubbelkolla alla skruvar så att de har dragits åt.
11

Jack framsidan av fordonet tillbaka upp och ta bort säkerheten står. Sänk bilen och ta läktaren.
12

Öppna huven och ta bort oljan fylla platsen cap. Fyll motorns upp med den önskade mängden olja. Kontrollera instruktionsboken för rätt oljemängd. När oljenivån är på märket FULL på oljestickan, starta motorn och låt den gå i ungefär en minut. Inspektera oljetråget för eventuella oljeläckage medan motorn är igång. Stäng sedan av motorn och kontrollera oljenivån. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132640.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.