Hur man byter olja i en 1997 Mercedes S320

Byta olja i 1997 Mercedes S320 liknar byta olja i något annat fordon. Du bör byta olja när vinterförvaring din bil och var 3 månader, eller ungefär var 3.000 miles, förlängande oljebyten leda till sämre bilens prestanda och skador. Var uppmärksam på låga nivåer olja i motorn. Varningslampor i din 1997 Mercedes S320 kommer att varna dig om din motor nivåer. Att ignorera dessa varningar kan leda till skador som inte täcks av garantin. Saker du behöver
3/8 hylsa som
7.4 qts. av olje
oljefilter
Rags
Funnel
plastbaggie
3 tom 1-gallon mjölk kannor
Pail
Oljefilternyckel
Blocknyckelsats

Visa mer instruktioner
1

Stäng av Mercedes och låt den svalna under fem minuter. Torka av oljemätstickan och sätt in röret i tre sekunder för att testa oljenivå. Olja nivåer bör vara mellan den övre och undre markeringarna på oljestickan. Kom ihåg att boka minst ett par timmar för oljebyte, och starta motorn igen.
2

köra bilen runt för att låta motorn varm innan parkering det på plant, jämnt underlag. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av tändningen. Om det behövs, använd en hydraulpump bosatte sig på jackstands att passa under bilen. Leta efter avtappningspluggen, vilket är en stor mutter satt nära marken. Det kan märkas. Under bilen
3

Spread tidningen och satte en hink under avtappningspluggen. Använd en hylsnyckel för att lossa muttern avtappningsplugg, men bara tillräckligt så att oljan sakta rinna. Ta bort pluggen och lägg den åt sidan medan du väntar på oljan rinna. Ta uttag ur hylsnyckel och montera med en oljefilter uttag.
4

Placera oljefilternyckel över oljefiltret och dra. Oljefiltret kommer att vara nära motorn och liknar en kapsel. När det lossnar, använd dina händer för att dra det gratis. Häll innehållet i oljefiltret i hinken, och ange den använda oljan filtret åt sidan. Öppna Mercedes 'hood och ta ut locket oljefiltret. Sätt det nya oljefiltret på plats, dra åt den med oljefilternyckel. Sätt avtappningspluggen på plats igen.
5

Häll oljan från hinken i de tomma mjölk kannor hjälp av en tratt. Rengör tratten. Placera tratten i oljepåfyllningshålet, och häll i 7,4 liter olja. Sätt olja tanklocket ordentligt efter att du har fyllt i motorn med ny olja och använd oljestickan och kontrollera oljenivån igen.
6

Slå på motorn och sök efter läckor under bilen. Gå till en olja återvinningscentral eller en stor bil reparation kedja att återvinna dina använda olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132639.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.