Hur du ändrar en GTO oljefilter

Den Pontiac GTO är en muskel bil med en strömlinjeformat utseende och en kraftfull motor. Fordonets oljefilter håller sediment och skräp ur motoroljan. Närhelst oljefiltret byts, är det absolut nödvändigt att byta olja också. Ändra en utan den andra kommer att motverka syftet, som den gamla motorolja kommer att kontaminera det nya filtret och vice versa. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Linje skiftnyckel
Nytt oljefilter
6 liter motorolja
Rag

Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att bilen står parkerad på en plan yta. Lägg i parkeringsbromsen för att förhindra att bilen rullar bakåt.
2

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget. Lossa avtappningspluggen i botten av pannan med en skiftnyckel. Ta ut kontakten och låt all olja rinna ut.
3

Leta oljefiltret mot framsidan av tråget. Vrid filtret moturs med en oljefilternyckel. Placera filtret i dräneringstråget.
4

Häll färsk motorolja i filtret. Dab vissa olja på packningen runt toppen av filtret. Detta kommer att smörja filtret för framtida borttagning. Skruva oljefiltret i oljefilterhuset för hand. Inte skiftnyckel dra åt filtret eftersom detta kommer att skada gängorna på filtret.
5

Dra åt pluggen oljetråget med en hylsnyckel. Dra inte eftersom detta kommer att skada gängorna i oljetråget.
6

Öppna huven för att komma åt motorn. Vrid motorn påfyllningslocket moturs för att ta bort den. Häll 4 liter olja i vevhuset.
7

Kontrollera oljenivån genom att dra en oljestickan. Fyll på mer olja om det behövs. Fyll i 1/2-quart steg tills nivån står fulla.
8

Starta bilen och låt den gå på tomgång i 5 minuter. Stäng av bilen och kontrollera oljenivån. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132632.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.