Vad är klass 4 Motor Oil?

Motorolja närvarande kategoriseras i fem klasser i USA, som betecknas som klass 1, 2, 3, 4 eller 5. Klass 4 motorolja betecknar en grupp av motoroljor som skapas med hjälp av en speciell tillverkningsprocess. Efter bearbetning, klass 4 motoroljor har flera kännetecken och egenskaper som gör dem unikt användbara. Sammansättning av klass 4 Motor Oil

Class 4 motorolja består av gruppen av oljeprodukter som klassas som syntetiska motoroljor. Klass 4 oljor är uppbyggda av molekyler som kallas PAO (polyalfaolefiner). PAO molekyler skapas från råolja som genomgår en särskild förädlingsprocess där vax molekyler är knäckt och de resulterande olefinmolekyler förvandlas till komplexa polymerer. Tillsatser blandas sedan in i PAO-molekyler för att förbättra det totala resultatet av den syntetiska oljan i dagligt bruk.
Positiva aspekter av klass 4 Olja
4

Klass syntetiska oljor har flera fördelar när de används i bilmotorer. Olja tillverkare rekommenderar att regelbunden motorolja bör ändras i moderna personbilar med intervall på varje 3.000, 5.000 eller ens 7.500 miles, beroende på fordonet. Syntetisk olja kan användas säkert under mycket längre tid, ända upp till 25.000 miles mellan oljebyten. Syntet hanterar varma och kalla extrema temperaturer bättre än vanlig motorolja, ger bättre motorskydd. Syntet ger bättre smörjning för motorn eftersom de är tekniskt mer ren än vanlig motorolja.
Negativa aspekter av klass 4 Olja

Class 4 syntetisk motorolja är dyrare än standard motorolja på grund av dess mer kostsam tillverkningsprocess. Som ett resultat, kan ett oljebyte med syntetisk olja kostar fordonsföraren nästan fyra gånger så mycket som det skulle göra om vanlig olja användes. Syntetisk olja kan användas i alla fordon motorn i gott skick, men om det används i äldre motorer som har slitna tätningar, kan det resultera i något oljeläckage. Addera första användningen

Klass 4 syntetiska motoroljor började användas i vanliga motorer i tankar under andra världskriget. Sherman stridsvagnar drevs av vanliga Chrysler bilmotorer som var benägna att kärva under de extrema förhållanden som de drivs in, såsom värmen på afrikanska öknen slagfält. Dessa motorer har bytt till den nyupptäckta syntetisk olja på grund av dess bättre smörjande och extrema temperatur-köregenskaper. De framgångsrika resultaten bidragit till att främja en bredare användning och ökad utveckling av syntetisk olja teknik.
Miljöaspekter

Class 4 syntetisk olja har vissa miljövinster. En är att oljebyten inte behövs så ofta som med regelbunden olja, vilket innebär att mindre avfall olja produceras. Syntetmaterial klarar högre temperaturer bättre än normalt olja och inte förångas lika mycket. Mindre förångning innebär mindre skadliga släppt utsläpp och mindre olja som måste läggas till motorn för att kompensera för det belopp som kokar bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132631.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.