Tvättmedel Vs. Icke-Tvättmedel Motor Oil

Den genomsnittliga motorolja idag kommer med en vanlig blandning av rengöringsmedel, tillsatser, korrosion preventers och ett antal andra kemikalier. Alla dessa faktorer förväntas hjälpa motorerna fungera bättre och längre. Men inte alla mekaniker prenumerera på teorin om motorolja innehållande diskmedel. Bakgrund

Motorolja tvättmedel infördes på 1950-talet. Konceptet justerar för bristerna i oljefilter genom att binda till dessa partiklar är för små för att fastna i filter. Istället detergenten håller partiklarna i oljan så att de inte avsättas på motordelar och orsaka hotspots. Om oljan används för länge, kan det emellertid inte sitt jobb. Således, spola ut gammal olja hjälper regelbundet upprätthålla reningsprocessen och nyttan av tvättmedel.
Icke-Tvättmedel motorolja

tanke på tyngdpunkten på att hålla motorerna rena, de flesta återförsäljare och mekaniker använder motorolja med tvättmedel. Det kan vara en utmaning att hitta en plats som gör oljebyten med icke-tvättmedel motoroljor. Många av de vanligaste icke-rengörande oljor istället används i apparater som drivs med gas, såsom gräsklippare och traktorer. Tvåtaktsolja skulle vara en annan vanlig icke-tvättmedel olja, som främst används i motorer för motorcyklar och vattenskotrar.
Ingredienser Tvättmedel

Motorolja med detergenter innefattar kemikalier som stöd i fångstmetoder partiklar, dispergeringsmedel tillsatser som bryter ner koagulera slam i kanaler, rost preventers och alkaliska att kompensera den sura karaktären av olja i allmänhet som det börjar oxidera.
Utseende

De som är vana att arbeta med motorolja kan berätta vilken typ av motorolja är genom sitt utseende. Ofta på grund av de element som ingår i oljan för att fånga partiklar, verkar vätskan mörkare. Icke-detergent olja visas tydligare och lättare eftersom det är rak olja.
Retail Tillsatser

Retail tillsatser utöver det som redan finns i motorolja, rengöringsmedel eller icke- tvättmedel, är tveksamt i bästa när det gäller förmåner. Även om dessa produkter kommer med en hel del marknadsföring, de i allmänhet bara lägga mer saker i oljan, upphävde effekten av tvättmedlet redan ingår. Eftersom dessa läggas partiklar klumpar ihop sig, kan de orsaka blockeringar i olje kanaler och linjer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132628.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.