Hur man byter olja i 6,0 Diesel

Den 6,0 liter är en del av drivslaget dieselmotorer som kom i Ford F-250-550 och Ford fordon utflykt. Oljan systemet på Ford 6.0 dieselmotorer innehåller motorolja och oljefilter. När oljan pumpas ut av oljetråget, rinner oljan i vevhuset. Oljan smörjer därefter alla de inre delarna svalna dem och förhindra värme friktion. Om oljenivån är låg inne i motorn, kan värme friktion uppstå, vilket avsevärt kan skada motorn. Det är viktigt att byta olja varje 3000 miles för att undvika skador på din 6,0 dieselfordon. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
36mm socket
Droppkar
3/4-tums socket
Nytt oljefilter
Funnel
15 liter olja
Visa fler instruktioner
1

parkera din Ford 6,0 ​​i ett säkert område med en plan yta och engagera nödbromsen. Öppna huven.
2

Leta oljefiltret locket ovanpå mitten av motorn. Oljefiltret Locket har en 36mm sexkanthuvud ovanpå. Lossa oljefiltret locket med 1/2-tums enhet harskramla och 36mm uttaget.
3

krypa under Ford 6,0 ​​och lokalisera spilloljekärl på botten av oljetråget . Placera droppskålen under oljetråget. Vrid avtappningspluggen moturs med 1/2-tums enhet ratchet och 3/4-tums uttaget. När all olja har runnit in i långpanna, skruva avtappningspluggen igen och dra åt den med Ratchet och uttag. Dra spillbacken ut från under lastbilen.
4

Flytta tillbaka till toppen av motorn och skruva av oljefiltret locket med handen. Dra ut den gamla oljan filtrera bort botten av locket, ta sedan bort den gamla O-ring runt insidan av locket. Kassera det gamla oljefiltret och O-ringen i droppskålen.
5

in den nya oljefiltret på botten av oljetråget. Placera den nya o-ringen på botten av oljan filterlocket. Skruva på oljefiltret locket med det nya oljefiltret tillbaka till oljefilterhuset. Dra åt oljefiltret locket nedåt tills det tar stopp vrida manuellt, gör sedan 1/4 av en sväng mer med Ratchet och uttag.
6

Avlägsna oljepåfyllningslocket uppifrån passagerarsidan av motorn . Sätt tratten och häll i alla 15 liter olja. Ta bort tratten och skruva påfyllningslocket igen.
7

Veva Ford 6,0 ​​dieselmotorn och låt den gå i ca 30 sekunder. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Oljenivån ska vara full om det inte finns några större oljeläckage. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132624.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.