5W-40 Vs. 10W-40 motorolja

Något så enkelt som motorolja kan vara förvirrande eftersom det finns så många olika olje typer att välja mellan. Inte bara finns det olika märken, men det finns olika typer för specifika applikationer. Det kan vara en skrämmande tanke att skada en motor med fel olja, speciellt när många typer av olja använder liknande siffror för att identifiera dem. Motor Oil 101

För en motorolja som identifierats som "10W-40," det första numret som visas står för 10 grader Celsius, "W" står för vintern. Detta innebär att oljan ska fungera och starta bilen ordentligt när utomhustemperaturen är 10 grader Celsius (50 grader Fahrenheit) under vintern. Den andra siffran avgör hur tjock oljan är samtidigt under värmen från en motor som är igång. Ju högre siffra desto tjockare oljan kommer att vara under värme.
Kännetecken för 5W-40 motorolja

5W-40 är en tunn motorolja som kommer att få till fordonets rörliga delar enklare och smörj medan han försökte starta den. Den "40" visar att detta är lite tjockare än genomsnittet motorolja, som vanligtvis är 30 för de flesta bilar, och det smörjer motorn mer än genomsnittet medan det är varmt.
Applications av 5W-40
Motor Oil

mekanik brukar använda 5W-40 motorolja för att stödja högre körsträcka motorer eftersom det är tjockare under värme än genomsnittet olja och smörj rörliga delar bättre inuti motorn som har varit slitna på grund av stam eller ålder. Helst är denna olja som används på hög körsträcka fordon i klimat som upplever vintrar 5 grader Celsius (41 grader Fahrenheit). Denna olja är tillförlitlig för kall motor start, men kan vara mindre tillförlitliga för klimat som upplever minusgrader.
Kännetecken för 10W-40 motorolja

10W-40 är lite tjockare än 5W-40, men är fortfarande ganska tunn och fungerar bra för att smörja de rörliga delarna av en motor under uppstart. Denna olja är nummer "40" betyder att det kommer att vara lite tjockare än genomsnittet medan utsätts för värmen från en motor som är igång.
Tillämpningar av 10W-40 motorolja

Drivrutiner använder ofta 10W-40 motorolja i bilar med högre körsträcka eftersom oljan är tjockare när motorn är varm, detta hjälper smörja äldre rörliga delar. Denna olja är tänkt att starta upp fordon i vinterklimat som upplever temperaturer på 10 grader Celsius. Den 10W-40 olja är inte lika tillförlitliga för start-up i kallare vinterklimat som 5W-40 är.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132622.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.