Så här kontrollerar bakre Nivåskillnaden Fluid i en 2002 Tacoma

När du utför rutinunderhåll på din 2002 Toyota Tacoma, bör du alltid kontrollera den bakre differentialen så att vätskenivån ligger på en lämplig nivå. Toyota rekommenderar att du kontrollerar dina Tacoma ' s bakre nivåer differentiella vätska årligen eller var 15.000 miles. Om du upptäcker att din bil ’ s bakre differential läcker vätska, bör du ha bilen inspekteras och repareras så snart som möjligt innan omfattande reparationer blir nödvändiga på grund av vätska svält. Saker du behöver
3/4-tums spärrnyckel set med breaker bar
15/16-inch drivhylsa
3/4-tums drivhylsa
Funnel
75-90W syntetisk växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den bakre differentialen av din Toyota Tacoma. Den bakre differentialen är placerad i mitten av den bakre hjulaxeln, ansluter till drivaxeln leder från transmissionen och har en stor, cirkulär lock med en plugg på passagerarsidan. Parkera fordonet på en plan yta och plats transmissionen i parken (automatväxellådor) eller åt parkeringsbromsen (manuell växellåda) innan klättring under den bakre delen av fordonet.
2

Ta en breaker bar, 3/4-tums Ratchet och 15/16-inch socket, klättra under den bakre delen av fordonet och lokalisera differential pluggen på passagerarsidan av differential ’ s växelkåpan. Montera Ratchet och uttag på avtappningspluggen och vrid moturs för att ta bort den. Du kan behöva använda en lång breaker bar för att få den hävstångseffekt som krävs för att vika pluggen.
3

Stick din pinky finger i avtappningspluggen hålet för att känna sig för vätska finns inuti differentialenheten . Vätskenivån ska vara knappt nedanför pluggen öppningen. Om du inte känner någon vätska närvarande, placera en tratt i hålet och toppen av differential med 75-80W syntetisk växellådsolja (vissa växellådsolja behållare har en särskild pip som kommer att eliminera behovet av en tratt).

4

Byt pluggen efter kontroll och påfyllning av vätska. Använd fingrarna för att installera plugin initialt och avsluta åtdragning med spärr och lämpligt uttag.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132614.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.