Hur man byter en 1992 Buick Skylark transmissionsfilter

En 1992 Buick Skylark med en automatisk växellåda, som alla andra fordon med en sådan överföring, krävs ett filter som transmissionsolja passerar igenom. Filtret behöver förändras när du ändrar transmissionsolja, som du behöver göra på cirka 30.000 miles. Som är fallet i de flesta fordon är filtret monterat inuti transmissionsolja pannan under bilen, som du kommer att behöva ta bort för att dränera vätska och ta bort och byt filtret. Du bör köra bilen minst 15 miles först att värma fluiden att göra det lättare att dränera. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Wrench
Gummiklubba
Lösningsmedel
Packning skrapa
Transmission smörjmedel
Transmission pan gasket
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft upp Skylark med en domkraft och stödja den med pallbockar. Placera en stor dropplåt under överföringen pan, som är formad som en klocka med en ände avskuren.
2

Skruva loss bultarna på transmissionen pannan front och sidor med en skiftnyckel. Lossa de bakre skruvarna utan att ta bort dem.
3

Knacka överföring pan med en gummiklubba för att lossa sin packning från växellådshuset, sedan luta pannan nedåt så att vätskan kan rinna in i panorera nedan.
4

bort de bakre skruvarna och dra kastrullen från transmissionen. Ta bort packningen från pannan och kassera den, låt rinna av eventuell kvarvarande vätska från pannan.
5

Rengör den inre ytan av transmissionen pan användning av ett lösningsmedel med ingen trasa. Skrapa alla packnings spår från transmissionen monteringsytan med hjälp av en packning skrapa.
6

Fatta triangelformade transmissionsfilter och ta bort den från fästet hål på höljet. Bänd ut tätningen och O-ringen med ett platt verktyg om det behövs.
Installation
7

Applicera en liten bit av transmission smörjmedel (TransJel eller liknande) till ersättare tätning för överföring filtret. Montera tätningen på det nya filtret är fäststång.
8

Montera nya O-ringen och filtret i monteringshål på växellådshuset. Se till att filtret är placerat så att det är inom monteringsytan för överföring pan.
9

Bifoga en ny packning till transmissionsolja pannan och anslut pannan till transmissionen. Dra åt fästskruven till 133 in-lbs. om du har en momentnyckel.
10

Sänk bilen utanför domkraften.
11

Fyll växellådan med färsk automatisk transmissionsolja (Dexron IIE eller Dexron III eller ekvivalent) vid påfyllningsröret, belägen mellan servostyrning och bromshuvudcylindern reservoarer i motorrummet. Fyll vätskan till "Fill"-märket på mätstickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132610.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.