Hur man byta olja & oljefilter på en 1998 Mercedes ML320

Byta olja på 1998 Mercedes ML320 krävs varje 3000 miles. Vid byte av oljan i SUV, är det lika viktigt att byta oljefilter. Oljan och filtret kommer att vara full av sediment och skräp och inte ändring av en eller den andra kommer att resultera i att dessa sediment kontaminerande motorn. Byt alltid olja efter manövrera fordonet eftersom detta gör oljeflödet lättare i dräneringstråget från oljetråget. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
nya oljefiltret
9 qts. motorolja
Rag
Visa fler instruktioner
1

krypa under bilen för att lokalisera spilloljekärl. Dräneringstråget ligger direkt under motorn..
2

Skjut en åderlåtning pan under oljetråget Dräneringstråget måste vara stor nog att fånga minst sju qts. av olja.
3

Lossa avtappningspluggen placerad längst ner i tråget med en hylsnyckel. Låt all olja rinna in i pannan. Dra åt avtappningspluggen till oljetråget när oljan är klar dränering.
4

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Lokalisera motorns oljefilter mot framsidan av motorn. Oljefiltret ska sitta direkt framför oljan fyller behållaren.
5

Skruva oljefilterlocket med en oljefilternyckel att dra ut filtret ur motorn. Dra ut det gamla filtret av pinnen genom att greppa den med en gammal handduk. Sätt in det nya filtret på pinnen och sätt in den i motorn. Dra åt med hylsnyckel.
6

Skruva av påfyllningslocket. Häll i åtta qts. motorolja.
7

Leta upp och dra ut oljestickan. Torka av oljestickan med en ny trasa. Sätt in oljestickan och dra den tillbaka omedelbart. Nivån kommer att anges med där oljan stannar på oljestickan. Lägg olja i halv-qt. steg för att få oljenivån till full.
8

Starta Mercedes och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av bilen och låt det sitta i fem minuter. Kontrollera oljenivån och tillsätt mer olja om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132608.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.