Hur Ändra Motor Oil i en 8N Ford Traktor

Den motorolja insidan av 8N Ford Traktor skyddar alla interna delar i motorn. Oljan pumpas ut av oljetråget av oljepump och färdas in i oljefiltret. Oljefiltret sedan fällor eventuella metallspån från oljan innan oljan når insidan av motorn. Oljan betalar ut sedan genom motorn så att den kan smörja och kyla alla rörliga metalldelar. Saker du behöver
Oil fånga pan
Stor skiftnyckel
Oljefilter
Funnel
6 liter olja
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera 8N Ford Traktor på en plan yta och stäng av motorn. Var noga med att lämna sändningen i växeln.
2

krypa under traktorns front och lokalisera fyrkantiga huvudet bult i botten av oljetråget. Skjut pan olja fångsten under oljetråget drain bolt. Fångsten pan bör vara tillräckligt stor för att fånga minst 6 liter.
3

Vrid avloppet motsols med stor skiftnyckel för att lossa och ta bort bulten. Låt oljan rinna helt ur motorn och oljetråget. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka i kastrullen och dra åt den med skiftnyckeln.
4

Leta oljefiltret kapseln på vänstra sidan av traktorn. Oljan filterkanister på 8N Ford Traktor är framför startmotorn. Lossa locket på toppen av kapseln genom att vrida bulten på toppen av locket moturs med skiftnyckel. Dra av locket av oljefiltret kapseln med händerna och ställ den åt sidan.
5

nå in i kapseln och lokalisera handtag som är fäst till toppen av oljefiltret. Dra upp den här handtaget och oljefiltret kommer rakt ut ur kapseln. Kassera det gamla oljefiltret i fångsten pan. Sätt i det nya oljefiltret i behållaren och skruva på locket igen. Dra åt locket med skiftnyckel.
6

Leta oljan påfyllningsröret på främre vänstra sidan av motorblocket. Påfyllningsröret är under oljefiltret kapseln. Ta bort locket och sätt i tratten. Häll alla 6 liter olja i motorn. Sätt på locket och starta motorn. Låt motorn gå i ungefär en minut.
7

Stäng av motorn och vänta en minut. Kontrollera oljenivån på mätstickan. Oljenivån skall vara helt fullt efter sex liter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132607.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.