Hur du ändrar den bakre differentialen olja i en 2002 Toyota Tacoma

Den bakre differential på 2002 Toyota Tacoma är den viktigaste växellådan för bakaxlarna. Båda bakaxlar fäster till insidan av den bakre differentialen. Den bakre differentialen styrs av en drivaxel som är ansluten till baksidan av transmissionen. När trucken är i växel och rörelse, vrider axeln på baksidan av överföringen drivaxeln. Drivaxeln vänder då de bakre differentialväxlar. Fluiden insidan av den bakre differentialen är det som håller kugghjulen sval och smörjas. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
Oil fånga pan
1/2-tums breaker bar
15/16-inch socket
ren trasa
4,0 liter av 75-90 växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Park 2002 Toyota Tacoma i en säker arbetsmiljö med en plan yta.
2

Jack den bakre delen av 2002 Toyota Tacoma upp och placera pallbockar under blad plattorna sprinten på båda sidor om lastbilen. Därefter, sänk trucken långsamt på pallbockar.
3

Lokalisera den bakre kontakten differential drain på undersidan av den bakre differentialen bostäder. Skjut pan olja fångsten under avtappningspluggen. Lossa och ta bort avtappningspluggen med 1/2-tums breaker bar och 15/16-inch uttaget. Ställ avtappningspluggen på sidan. När all vätska runnit ut, sätt i kontakten igen i dräneringshålet och dra åt tätt med breaker bar och uttag.
4

Leta pluggen på baksidan av den bakre differentialen. Lossa pluggen med 1/2-tums enhet breaker bar och 15/16-inch uttaget. Ställ in kontakten åt sidan.
5

Sätt spetsen på 75-90 växellådsolja flaska i påfyllningshålet och häll all växellådsolja i den bakre differentialen. Se till att hälla alla fyra liter i den bakre differentialen. Vid tiden att du får den fjärde kvart nästan tömt bör växellådsolja komma ut ur påfyllningshålet.
6

Skruva pluggen tillbaka i påfyllningshålet och dra åt med breaker bar och uttag. Ta bort dropplådan ut från under lastbilen.
7

Jack baksidan av 2002 Toyota Tacoma säkerhetskopiera och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132604.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.