Hur till Ändra Motor Oil i en Ford Explorer 2002 Steg för steg

Motorn i 2002 Ford Explorer körs på bensin, men använder olja för att smörja rörliga delar. Över tiden, kan oljan bli tjockare samt förlorar effekt, tills det slutligen blir till slam. Det är därför Ford rekommenderar oljebyte i SUV vart 3,000-5,000 miles, samt byte av oljefilter. Detta är inte ett svårt jobb att göra, du kan slutföra jobbet på under en timme med grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Filter socket
Byte oljefilter
5 liter 10W30 motor olja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp fronten på SUV med domkraften, och placera pallbockar under den främre av ramen. Sänk domkraften och ställ in Utforskaren på pallbockar så framhjulen är upplyfta från marken.
2

Placera tråget under oljetråget i mitten av motorrummet. Unbolt avloppet bulten på undersidan av oljetråget med en 3/8-tums Ratchet och uttag, låt all olja rinna ut i oljetråget. Montera oljefiltret stickkontakten på 3/8-tums Ratchet. Ta bort det gamla filtret med Ratchet och uttag, sedan kasta filtret. Sätt tillbaka avtappningspluggen när all olja är ute.
3

Fyll det nya filtret med motorolja. Doppa fingret i mitten av oljefiltret att väta spetsen med olja, sedan köra fingret runt o-ringen på filtret. Lyft filtret på oljefiltret fästet på motorn. Dra åt det för hand bara så det inte blir svårt att ta bort senare.
4

Sänk bilen av domkraften står med domkraften. Pop huven och ta bort oljepåfyllningslocket på toppen av motorn. Fyll motorn med resten av oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132601.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.