Hur byta olja på en 2008 Chevy Duramax Diesel

Byta olja på en Duramax Diesel är samma som att byta olja i någon bil eller lastbil. Den enda skillnaden är mängden olja som används. Den Duramax använder upp till 10 liter olja. Byte av motorolja kommer att förlänga livslängden på motorn. Vid byte ut oljan, alltid byta ut filtret för att säkerställa att inga kontaminerade eller smutsig olja cirkulerar genom motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Oljefilter
11 liter 15W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan och jämn yta. Dra nycklarna ur tändningen för att förhindra att någon annan från att starta trucken genom olyckshändelse.
2

Skjut ett uppsamlingskärl under motorn för att fånga oljan. Dräneringstråget ligger längst ner i motorn. Den Duramax diesel rymmer upp till 10 liter så pannan måste vara tillräckligt stor för att fånga så mycket olja.
3

Leta avtappningspluggen i botten av motorn. Skruva bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt all olja rinna ut. Skruva tillbaka avtappningspluggen i pannan och dra åt med en hylsnyckel. Dra inte åt pluggen eftersom det kan skada gängorna på pannan.
4

Skruva loss oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera den gamla filtret med spillolja.
5

Häll en liter motorolja i det nya filtret. Badda lite olja på fingret och gnugga det på den svarta packningen. Detta kommer att smörja packningen och göra bort under nästa oljebyte intervall lättare. Skruva den nya oljefiltret till huset för hand. Inte skiftnyckel-åt eftersom detta kommer att skada gängorna på filtret.
6

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Skruva av oljepåfyllningslocket ligger på ventilkåporna. Häll i nio liter olja i den motorn.
7

Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Om oljan stannar på oljestickan ska utse oljenivån. Häll i olja vid halv-liter intervaller om nivån inte läser "full." Kontrollera nivån varje gång oljan tillsätts.
8

Starta trucken och låt den gå på tomgång i fem minuter. Kontrollera oljenivån efter att lastbilen av och låta det sitta i ytterligare fem minuter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132599.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.