Lätt Vägbeskrivning för att ändra en GM Oljetråg

Byta ut oljetråget på en GM-bil är mycket enkelt. Oljetråget är placerad på botten av motorn. Det största hindret vid byte av oljetråg är att få tillgång till den. Framhjulsdrivna bilar kan kräva avlägsnande av komponenter för att göra plats för oljetråget att komma ut. Bakhjulsdrivna bilar och lastbilar kommer att få lättare tillgång. Köpa en teknisk handbok för den önskade bilen kommer att göra avlägsnandet av oljetråget lättare om det finns några hinder. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
New oljetråget
Ny oljetrågspackning
Razor skrapa
SPACKEL
Nytt oljefilter
5 qts. motorolja (minimum)
Visa fler instruktioner
bort oljetråget
1

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Dra ut oljestickan och lägg den åt sidan.
2

Leta pannan motorolja i botten av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget. Addera 3

Lossa avtappningspluggen i botten av oljetråget. Låt oljan rinna in i tråget. Dra åt avtappningspluggen när oljan sker tömning.
4

Leta oljefiltret framför motorn. Skruva loss oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera den gamla oljefiltret med avfallet motorolja.
5

Lossa alla bultarna runt tråget. Skruva dem med en hylsnyckel. Knacka pannan med en hammare för att lossa det från ytan av motorn. Det kommer att finnas 14 till 20 bultar, beroende på motorstorlek.
6

Dra oljetråget bort från fordonet.
Installera nya Oljetråg

7

Skrapa den gamla packningen material från botten ytan på motorn med en rakkniv skrapa eller spackelspade. Se till att alla packningen materialet avlägsnas från botten av motorn, eftersom det kan orsaka en eventuell oljeläckage i framtiden. Den nya packningen runt oljetråget
8

Place. Se till varje bulthål stämmer upp med bulthålen på pannan. För att förhindra att packningen från att röra sig när pannan ska monteras på motorn, kör en sträng silikon RTV runt oljetråget packningen och placera packningen över silikon.
9

Bolt pannan till botten av motorn. Kontrollera att alla skruvar är igång innan du drar åt med en hylsnyckel.
10

Dra åt alla bultar med en hylsnyckel. Detta kommer att säkra oljetråget.
11

Installera det nya oljefiltret genom att fylla filtret med färsk motorolja. Smörj tätningen runt filtret genom att sprida olja på den. Dra åt filtret till filterenheten för hand. Inte skiftnyckel dra åt filtret.
12

Skruva av oljepåfyllningslocket på ventilkåpan på motorn och häll i den rekommenderade mängden motorolja. Kontakta den lokala GM-återförsäljare eller hänvisning instruktionsboken.
13

Kontrollera oljenivån genom rengöring i slutet av oljestickan med en trasa och sätter in det i oljestickan röret. Dra tillbaka ut och leta där oljan stannar på oljestickan. Om den stannar under hela märket, tillsätt mer olja vid halv-liter intervaller. Kontrollera nivån och upprepa tills mätstickan läser fullt.
14

Starta bilen och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av bil utanför och inspektera oljetråget efter läckor. Kontrollera oljenivån för att säkerställa nivån är fortfarande vid full poäng. Lägg till mer olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132598.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.