Hur du ändrar en RZR oljefilter

Ändra Polaris Ranger RZR oljefilter varje gång motoroljan byts, även om den här artikeln diskuteras en filter-enda förändringen. Oljefiltret är monterad på motorn framåt av den högra bakre däcket. Innan du påbörjar processen, kontrollera att motorn och de intilliggande ytorna är tillräckligt svala för att gå vidare på ett säkert sätt. Också ge viss metod innehåller någon olja som riskerar att spillas under förfarandet. Saker du behöver
Byte oljefilter
ersätter olja
Cap-stil oljefilternyckel (ett hushåll burk öppnare kunde fungera lika bra) katalog Behållare för dränerade oljan
ren trasa
Rags
Visa fler instruktioner
1

Använd ett lock-stil oljefilternyckel eller annan anordning för att avlägsna oljefiltret genom att vrida det moturs. Var säker på att oljefiltret bröstvårtan och O-ringen kommit ut med filtret. Kontrollera oljefiltret packningens avlägsnande från vevhuset. Fånga så mycket olja som möjligt i en behållare och torka upp resten med trasor.
2

Använd en ren, torr trasa för att avlägsna eventuell kvarvarande olja på vevhuset där det nya filtret kommer att placeras. Rengör och förbered oljefiltret bröstvårtan. Inspektera O-ringen är skadad och byt ut den om det behövs. Använd lite frisk olja för att smörja O-ringen.
3

Byt oljefilter bröstvårtan och O-ringen. Installera det nya oljefiltret genom att vrida det medurs tills packningen kommer i kontakt med tätningsytan. Använd locket-stil oljefilternyckel att vrida filtret ytterligare ett halvt varv.
4

Fyll vevhuset med två liter (1,9 liter) olja om både oljan och filtret har ändrats . Verifiera genom att markera den nivå som visas på mätstickan. Starta motorn och låt den gå på tomgång i en eller två minuter. Stäng av motorn och inspektera efter läckor.
5

Kassera använd oljefiltret, den använda oljan och trasor på ett sätt som inte orsakar någon skada på miljön.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132597.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.