Hur ändrar jag det olja i en 2006 Toyota Corolla?

Regelbundna oljebyten kan dramatiskt öka 2006 Toyota Corolla livslängd och prestanda. Motorolja renar, kyler och smörjer motorns kritiska rörliga delar. Auto återförsäljare rekommenderar att byta olja varje 3000 miles, men med dagens förbättrade motorer och syntetisk motorolja, rekommenderar Toyota en förändring var 7000 miles. Ändra Corolla olja kan ta dig mindre än en timme att slutföra och besparar dig kostnaden för att betala för ett oljebyte. Saker du behöver
Ramper
Stoppkloss
Oil container pan (förslutningsbar) katalog 14 mm hylsnyckel
4 till 5 qt. motorolja
Oljefilternyckel
Oljefilter
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Drive på ramperna, dra åt parkeringsbromsen, öppna huven och avbröt motorn. Ta bort locket olja fyllning. Placera ett hjul chock bakom varje bakhjul.
2

Skjut oljetråget behållare under oljetråget avloppet. Ta bort avtappningspluggen och packning genom att vrida det moturs med uttaget. Låt oljetråget rinna under fyra till sex minuter.
3

Byt avtappningspluggen och packning och dra åt för hand. Ge pluggen ett slutligt halvt varv med uttaget. Skjut pan oljebehållaren under oljefiltret.
4

Lossa oljefiltret med filternyckeln. Ta bort det för hand och placera den i oljebehållaren pannan. Torka filterytan packningen kontakt på motorn.
5

Applicera ett tunt lager ren olja på packningen på det nya filtret. Fäst filtret och dra åt för hand. Ge det en slutlig halvt varv med nyckel.
6

Häll 4 qt. motorolja i motorn med hjälp av en tratt. Byt oljepåfyllningslocket. Torka bort eventuellt oljespill.
7

Ta bort stoppklossar, stäng huven och sänka bilen. Kontrollera oljenivån med mätstickan när motorn har gått på tomgång i en minut. Lägg en annan kvart om den inte registrerar mellan de höga och låga på oljestickan.
8

Avfallshantera den gamla oljan genom att ta det till en bensinstation eller bilverkstäder anläggning.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132596.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.