Hur Häll Motor Oil

Ett av de enklaste sätten att hålla din bil är att utföra regelbundna oljebyten och kontrollera oljenivån i motorn mellan förändringar. Påfyllning av olja för att hålla vätskan på högsta nivå kommer att hjälpa din motor håller längre. Lär dig att hälla motorolja för att förhindra överfyllning och minimera röran. Några enkla steg och tricks hjälper dig att göra det rätt. Saker du behöver
Bruksanvisning
Funnel
Motorolja
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och lokalisera oljan fylla pipen på motorn. Om du inte lätt kan hitta det (leta efter locket med oljekanna symbol), konsultera din instruktionsbok.
2

Ta bort locket och oljestickan från oljan fylla pipen. Torka av mätstickan och ersätta det i pipen hela vägen innan man drar tillbaka ut igen och läsa av oljenivån att veta hur mycket olja du behöver lägga till (det finns en "add" och "full" märke på slutet, Oljan ska nå "full"-märke). Torka av mätstickan igen och lägg den åt sidan.
3

Placera den smala änden av tratten inuti oljeröret pipen.
4

Öppna din flaska olja genom att vrida av skruvlocket.
5

Vänd flaskan så att du kan se den sida som är tydlig och har examen märkning som visar mängden olja i flaskan i milliliter.

6

Häll en liten mängd olja i filtret och vänta på att köra in i motorn. En bra mängd att börja med kommer att sänka oljan i flaskan med ca 20 ml.
7

Kontrollera motoroljan med oljestickan igen för att se om den behöver mer (se till att du tar bort tratten innan föra in mätstickan). Om det krävs mer, upprepa dessa steg genom att hälla i små mängder olja och sedan kontrollera nivån. När oljan når markeringen "FULL"-märket på mätstickan, ta bort tratten och tillbaka oljestickan och skruva på locket till oljan fylla pipen. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132595.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.