Hur du ändrar transmissionsfilter i en 2002 Chevy Silverado

Byta transmissionsfilter på 2002 Silverado liknar byta olja filter, eftersom du måste byta transmissionsolja samtidigt. Filtret är monterat till transmissionen med pannan som täcker det, dränering av transmissionsolja först gör det mycket lättare. Observera att detta endast gäller för en lastbil med en automatisk växellåda, som en manuell växellåda inte använda ett färgfilter. I genomsnitt måste du byta filtret och vätska var 30.000 miles eller 30 månader för denna modell. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
8-quart dräneringskärlet
Wrench
spårskruvmejsel
Rags
Aceton
Lösningsmedel
Komprimerad air
Transmission-filter tätning Tool Review Transmission filter
Dexron III automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft upp trucken och support den på pallbockar. Placera din olja-drain pan under överföringen pannan så det är direkt under avtappningspluggen.
2

Lossa och ta bort avtappningspluggen med en flare-skiftnyckel och låt vätskan rinna i pannan. Montera pluggen tillbaka i pannan när det mesta av vätskan har runnit.
3

Unbolt och ta bort värmeskölden på växellådans högra sida med din nyckel och sedan koppla ur och skruva isär skift länken kabeln från vänster sida.
4

bort all överföring Pans bultar med jänta och sedan bända bort det på lastbilen med en stor platt skruvmejsel.
5

Dra ner och bänd överföringen filtrera bort transmissionskåpan. Bänd tätningen ur sitt monteringshål i transmissionen med ett speciellt borttagningsverktyg.
Installation
6

Rengör växellådans packningsytan med thinner eller aceton.

7

Rengör insidan av överföring pan med ett lösningsmedel. Torka av pannan med tryckluft, som en handduk kan lämna fibrer som kommer att förorena vätskan
8

Installera filterbyte sändningen på överföringen. Se det nya filtret har en tätning installeras på den (de flesta kommer med ett förinstallerat).
9

Anslut transmissionen pannan till lastbilen med en ny packning placerad på den inre flänsen. Dra åt alla skruvarna lite i taget med en momentnyckel om möjligt tills de är alla på 97 tum-pounds.
10

tillbaka shift-link-kabel och värmeskölden.

11

Lägg fyra liter transmissionsolja genom påfyllningsröret i motorrummet med en tratt s stöd.
12

Kör motorn på snabb tomgång med lastbilen i parken och parkering broms på. Växla in varje växel och sedan tillbaka till parken. Låt bilen gå på tomgång några minuter mer och lägga till extra vätska till rätt märke om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132593.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.