Hur man byter olja i en 1995 Honda Civic DX

Du bör byta olja i din 1995 Honda Civic DX var 3000 miles. Om bilen har hög körsträcka eller du kör i krävande förhållanden, övervaka din olja skick och ändra den vid behov oftare. Byt oljefilter varje gång du byter olja för att undvika att införa föroreningar från ett gammalt filter i ny olja. Köp 10W-30 olja och ett byte filter för din Civic DX på en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Wrench in
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Raise din Honda Civic DX med en domkraft och plats fyra pallbockar under bilen innanför varje däck plats.
2

Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget. Lossa avtappningspluggen på oljetråget med en skiftnyckel. Vänta medan oljan rinner från pannan. Dra åt avtappningspluggen med en skiftnyckel.
3

Flytta dräneringstråget under oljefiltret montering område på baksidan av motorblocket. Ta ut filtret med en oljefilternyckel. Oljefiltret monteras halvvägs upp motorn, direkt ovanför drivaxeln nära brandväggen.
4

Vänd filtret upp och ner i avloppet pannan och låt oljan rinna ut ur det. Häll ren olja i det nya filtret tills den är full. Bred ett tunt lager ren olja på packningen på det nya oljefiltret. Rengör filtret montering området med en trasa. Installera det nya filtret för hand tills det är ordentligt. Dra åt filtret med oljefilternyckel tills det är tätt, men inte åt det.
5

Hissa upp bilen lite med domkraften så att du kan dra jack sticker ut. Placera bilen på marken. Lyft huven och fyll motorn med 3-4 liter 10W-30 olja. Kontrollera oljenivån när du lägger till olja för att undvika överfyllning oljetråget. Byt oljan fyller luckan och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132592.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.