Hur man byter Transmission Filter i en 1996 Maxima

Du behöver byta transmissionsfilter på din Nissan Maxima samtidigt du byter vätska, särskilt om du har en fyrväxlad modell. På 1996 års modell, ska detta vara var 30.000 miles eller två år. Filtret är inom överföring pan själv. Det är bäst att byta vätskan omedelbart efter körning, eftersom vätskan rinner lättare. Detta gör att vätskan är mycket varmt, men så var försiktig och skyddskläder. Saker du behöver
Handskar
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Torxnyckel
Wrench
Rags
Aceton
Lösningsmedel
Transmission filter
Transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft bilen och stödja den på pallbockar. Placera en stor drain pan under överföringen pan
2

Lossa och ta bort avtappningspluggen på botten av transmissionen pan,. Bör det vara vid sidan av transmissionen vid oljekylaren på en fem -speed modell. Låt vätskan rinna ut i avloppet pan och sedan tillbaka avtappningspluggen.
3

Skruva all överföring Pans bultar med en skiftnyckel och ta bort överföringen pannan.
4

Demontera fästbultarna för överföring filter - det finns cirka 12 av dem, och de bör kräva en Torx nyckel - och ta bort filtret
Installation
. 5

Installera filterbyte transmission med alla dess bultar.
6

Rengör monteringsytan på bilens växellåda med aceton eller thinner. Rengör utsidan och insidan av transmissionen pannan med lösningsmedel. Om det finns magneter inne i pannan, ta bort dem, rengöra dem och installera dem i sina ursprungliga lägen.
7

Anslut en ny packning på pannan och installera det på transmissionen, tillämpa bultar finger tight. Dra åt varje skruv med skiftnyckel lite i taget till mellan 62 och 79 tum-pounds.
8

Sänk bilen utanför domkraften.
9

Fyll transmission med Nissan-Matic "D" automatisk transmissionsolja om du har en fyrväxlad modell eller motsvarande, används "K" fluid för en fem-växlad. Häll vätskan genom oljestickan röret med hjälp av en tratt, låta vätskan rinna i pannan och kontrollera oljestickan tills den är på rätt nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132586.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.