Hur Mix Syntetiska & naturliga oljor

Blandning syntetiska och naturliga oljor är i allmänhet inte rekommenderas av motortillverkaren, men inga negativa effekter har ännu inte visats. Många motorer rekommenderar endast användning av syntetisk olja eftersom det ger en bättre smörjning och övergripande funktion över naturliga oljor. Emellertid kan naturliga oljor användas säkert i motorer också. Blandning av de båda oljorna är i allmänhet säkra, men kan orsaka skadliga effekter beroende på väderförhållandena. Kallt väder motiverar användning av syntetisk motorolja över naturligt. Saker du behöver
Oil
handduk
Funnel
Visa fler instruktioner
Hur Mix Syntetiska & naturliga oljor
1

Matcha viskositeten av syntetisk olja eller naturlig olja redan i motorn med det som du kommer att lägga. I allmänhet bör vilken typ av olja vara samma, även blanda olika viskositeter bör inte orsaka problem. Om syntetisk olja 10W-30, då den naturliga oljan ska vara 10W-30 samt.
2

Kontrollera nivån på oljan. Först dra ut oljestickan och helt torka bort det med en handduk eller trasa. Placera mätstickan tillbaka, lämna den i ett par sekunder och sedan dra den tillbaka ut. Att göra detta kommer att ge dig en korrekt mätning av oljenivån i motorn. Addera 3

Räkna antalet markeringar på oljestickan och beräkna mängden olja som behöver tillsättas. Varje märke är generellt motsvarar 1 liter olja. De flesta bilmotorer tar ett genomsnitt på 4 liter olja. Om oljan är bara upp till den första markeringen, då motorn kräver mer olja.
4

Ta av locket från motorns oljepåfyllningen sitter på ventilkåpan på motorn. Placera en tratt inuti fyllmedlet. Om du inte har en tratt, och sedan försiktigt hälla motorolja i påfyllnings. Bara tillsätt 1 liter olja i taget och kontrollera mätstickan med varje kvart. Lägg tills oljan ligger under den övre markeringen på oljestickan.
5

Ta tratten ur oljepåfyllningen och sätt på locket motorolja. Se till att locket är tätt. Sätt tillbaka mätstickan och kontrollera att den är säker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132585.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.