Hur Mix Synthetic & Regelbunden Oil

Mixing syntetisk motorolja med vanlig motorolja är rimligt. Låg olja kan vara förödande för motorer, ibland får dem att gripa och sluta helt. Medan syntetisk olja och regelbunden olja är inte samma sak, det finns inga bevis för att blanda de två är dåligt för din motor. Många förare byter från vanliga till syntetisk under de kalla månaderna. Varje fordonstillverkaren skiljer sig dock, så kontrollera bruksanvisningen innan blandning syntetiska och regelbunden olja. Saker du behöver
handduk
Oil
Funnel
Visa fler instruktioner
hur man blandar Synthetic och Regular Oil
1

Kontrollera oljan och fastställa vilken typ av olja som används i motorn. Viskositeten hos den regelbundna oljan bör vara samma som viskositeten hos den syntetiska oljan. Exempelvis bör 5W-30 regelbunden olja blandas endast med 5W-30 syntetisk olja. En blandning av olika viskositeter kan äventyra smörjningen av motorn.
2

Ta ur oljestickan från motorn och kontrollera oljenivån. Ren olja från pinnen med en handduk och sätt in pinnen helt. Ta bort det igen och observera oljenivån anges på änden av pinnen. Detta kommer att ge dig en exakt mätning av mängden olja i motorn.
3

Beräkna mängden olja som måste tillsättas enligt linjen varumärkena. Varje linje representerar i allmänhet en liter olja. Om nivån är under nedersta raden, är mer olja krävs.
4

Öppna oljepåfyllningslocket och placera en tratt i hålet. Oljan locket kommer generellt vara placerad på ventilkåpan av motorn. Häll långsamt extra olja i tratten. Häll i en liter olja och sedan dra ut oljestickan igen och kontrollera nivån. Tillsätt olja tills den övre raden märke oljestickan har uppnåtts.
5

Avlägsna tratten ur oljepåfyllningen och skruva på locket ordentligt. Återgå oljestickan på sin plats och rensa upp överflödig olja med handduken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132584.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.