Hur byta olja på en 1998 Toyota Tacoma

Motorerna finns för en 1998 Toyota Tacoma använda motorolja att smörja motorns inre komponenter. Denna olja blir smutsig över tiden, och oljan också börjar förlora viskositet. Som ett resultat, rekommenderar tillverkaren att byta olja i motorn var 3.000 till 5.000 miles. Vid oljebyte, det är också rekommenderat att byta oljefilter samtidigt. Detta kan göras hemma på uppfarten, utan specialverktyg. Saker du behöver
dräneringskärlet
Filter socket
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Byte motorolja
Byte oljefilter
Visa fler instruktioner
en

krypa under lastbilen. Om din bil har en skidplate på nedre underredet, skruva isär den med 3/8-tums Ratchet och uttag och lyft den ur vägen. Ställ tråget under oljetråget.
2

Ta bort bulten tråget från oljetråget med 3/8-tums Ratchet och uttag. Montera filtret uttaget på slutet av 3/8-tums Ratchet och förlängning, och sedan bort oljefiltret från sidan av motorn.
3

Fyll oljefiltret med en /2 liter motorolja. Doppa fingret i oljan och gnid den runt gummitätningen på slutet av oljefiltret. Hand tråden oljefiltret på motorn. Bara dra åt den för hand, använd inte filtret uttaget eller det blir nästan omöjligt att ta bort det nästa gång du måste byta olja. Sätt tillbaka bulten tråget.
4

Pop huven. Öppna oljelocket ovanpå motorn. Fyll motorn med den mängd olja som rekommenderas i din instruktionsbok, beroende på storleken på motorn i din Tacoma. Ta din motorolja till en lokal bil återvinnare eller delar butiken för återvinning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132583.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.