Hur du ändrar ett oljefilter i en '93 325i

Byte av olja och oljefilter på en BMW 325 anses vara en rutinmässig del av underhåll och är en relativt enkel process. Täta olje-och filterbyte bidra till att 325 motor löper tillförlitligt i många år framöver. Det bör noteras att om du byter olja filter på en 325 du bör också byta olja. Det omvända är också sant, och du bör alltid använda ett nytt oljefilter när du utför ett oljebyte. A 325 är olja ska bytas minst vart 5.000 miles. Saker du behöver
Open-ended skiftnycklar
pappershanddukar
oljebehållaren
momentnyckel
nytt oljefilter
ny olja
O-ringar
pappershanddukar

Visa fler instruktioner
1

Park BMW på en plan, jämn yta. Skjut oljebehållaren under motorsumpen så att oljan kommer att rinna in i det och inte hela din uppfart. Använd en öppen nyckel för att lossa och ta bort avtappningspluggen. Var redo för oljan, när det kommer ut mycket snabbt.
2

Ta bort oljefiltret, som nås från den övre delen av motorrummet. Filtret på -93 325 är belägen i en oljefilterhus framför motorn nära gallret i motorrummet. Lossa och ta bort den långa bulten som håller locket på plats. Ta av locket.
3

Dra olje-filterpatronen ur huset. Torka upp eventuell olja som läckte ut när du tagit bort filtret från filterhuset.
4

tillbaka avtappningspluggen i botten av motorn med nya packningar mellan avtappningspluggen och oljetråget. Dra åt avtappningspluggen till 44 ft-lbs. med en momentnyckel.
5

Rengör insidan av filterhuset med en ren trasa för att ta bort gammal olja. Installera en ny olje-filtret i filterhuset. Sätt tillbaka locket för olje-filterhuset med en ny O-ring under locket. Installera sprint som håller locket på med en ny O-ring mellan bulten och locket. Dra åt bulten till 18 ft-lbs.
6

Avlägsna oljelocket ovanpå motorn. Fyll motorn hos SIX till sex och en halv liter olja. Byt olja cap. Låt oljan lösa in i motorn och kontrollera sedan oljenivån för att se till att den är fylld till rätt nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132582.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.