Byta olja i en 4.3L Vortec

En 4.3L Vortec är en 4,3 liters V6-motor med en mycket högre luftintag, ger det mer effekt än en vanlig motor. Denna speciella motorn är installerad i många olika General Motors (GM) fordon. Den 4,3 liters Vortec V6-motorn använder 5W30 motorolja i kallare klimat och 10W40 i varma klimat. Den 4,3 liters Vortec V6 motor rymmer fyra och en halv qts. av motorolja i oljesumpen. Oljetråget är placerad på undersidan av motorn och oljefiltret är placerad på förarens sida av motorn intill oljetråget. Oljefiltret måste ändras som väl under denna process. Oavsett vilken bil denna motor är i, kommer oljan förändras processen vara densamma och tar ca 15 minuter att slutföra. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Oljetråg
Standard spärrfunktion set
olja-filter borttagningsverktyg
Ny olja Uppgiftslämnaren
5 qts. motorolja (klimat specifik)
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre delen av fordonet med domkraft och sänk den främre änden av fordonet upp på två pallbockar. Skjut under motorn så att du tittar upp på botten av motorn. Placera pannan oljan rinna under avtappningspluggen på undersidan av oljetråget.
2

Avlägsna avtappningspluggen från undersidan av oljetråget med spärrfunktion set. Låt motoroljan helt dräneras från Vortec s oljetråget i Oljetråg och sedan ersätta avtappningspluggen i botten av oljetråget. Dra åt avtappningspluggen med spärrfunktion set
3

Placera spilloljekärl under oljefiltret på förarsidan av motorn. Placera olje-filtret borttagningsverktyg runt oljefiltret. Dra tillbaka på handtaget av verktyget för att dra åt den runt filtret. Vrid oljefiltret moturs och dra bort motorn.
4

Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja och skruva in filtret i motorn så hårt du kan använda dina händer. Ta bort pannan oljan rinna från under Vortec och komma ut från under bilen.
5

bort stödbenet och sänk bilen till marken med hjälp av domkraft. Öppna huven och ta bort den svarta olja-påfyllningslocket från toppen av motorn. Häll fyra och en halv QTS. av ny motorolja i motorn. Byt olja lock och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132581.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.