Hur du ändrar Transmission Fluid & Filter i en 2000 Chevy Silverado

Byt vätska och filter i din Chevy Silverado s automatlåda var 30.000 miles eller 30 månader. Den 2000-modellen Silverado har en avtappningsplugg på sin transmissionsolja pannan för enkel tömning, men du fortfarande behöver ta bort pannan efteråt för rengöring. På grund av detta inrättas, behöver du inte oroa dig för vätska rinner snabbt, byta vätskan när trucken och vätskan är coolt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench
5-qt. avtappningskärl
Lösningsmedel
Rags
Tryckluft
filtertätningen borttagningsverktyg (om nödvändigt) katalog 5 qt. Dexron III transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
Avtappning
1

Höj lastbilen och stödja den på pallbockar. Placera drain pan direkt under sändningen pan.
2

Avlägsna avtappningspluggen från transmissionen pannan och låt vätskan rinna i pannan. Sätt i kontakten igen efter alla fluidumavtappningarna.
3

Unbolt och ta bort värmeskölden på höger sida av pannan med nyckeln, att komma till pan bultar på den sidan. På förarsidan, kopplar manöverlänkage s kabeländen från bollen stud, sedan skruva isär och ta bort kabeln konsolen från transmissionen.
4

bort överföringen Pans bultar med skiftnyckel, och kräng pannan med en skruvmejsel. (Observera att det kommer att finnas lite vätska kvar i pannan.)
5

Torka bort alla spår av tätningsmaterial från transmissionen ytan med lösningsmedel och en trasa. Rengör insidan av pannan med lösningsmedel och tryckluft.
6

Dra transmissionsolja filtret rakt ner och bort transmissionskåpan. Om tätningen kvar på växellådan, bända bort det med en speciell tätning borttagningsverktyg
Byte
7

Installera det nya filtret på överföringen. Den kommer sannolikt att ha ett sigill redan installerat på den.
8

Placera en ny packning på transmissionen pannan och installera det på transmissionen. Dra åt varje skruv med skiftnyckel lite i taget, som arbetar i en cirkel runt pannan.
9

Återanslut manöverlänkage och värmeskölden runt pannan.
10 < p> Lower lastbilen utanför domkraften.
11

Lägg 4 qt. av Dexron III transmissionsolja genom påfyllningsröret i motorrummet, med hjälp av en tratt för att förhindra spill.
12

Kör motorn på snabb tomgång, utan att rusa den, medan parkeringsbromsen är på och transmissionen är i parken. Flytta växelspaken genom varje växel och tillbaka till parken. Låt motorn gå några minuter mer.
13

Kontrollera vätskenivån och tillsätt extra vätska för att ta upp det till rätt märket på mätstickan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132580.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.