Vad gör Oil Syntetisk?

Smörjolja är avgörande för en förbränningsmotor. Flera typer av motoroljor är på marknaden idag. Vissa är märkta som "hög körsträcka," "syntetisk blandning" eller "fullt syntetiskt." Syntetisk olja skiljer sig från konventionell olja i det att den är tillverkad snarare än att bara raffinerad. Konventionella och syntet har ett gemensamt mål att smörja, ta bort värmen och minska korrosion i en förbränningsmotor. Emellertid är dessa oljor gjorda helt annorlunda. Syntetisk olja Grupper
p Det finns tre grundläggande typer av syntetisk olja uppdelas i grupper. Grupp I och grupp II är konventionella olja. Grupper III, IV och V oljorna är syntetiska. Grupp III syntetisk olja anses vara en syntetisk bara i USA Det är den enda grupp av syntetisk olja som får sin bas från råolja, som håller på att hydrokrackas och eller hydroisomeriserade. Enligt Mike Allen från Popular Mechanics, grupp IV oljor "består av molekyler som bildas från enklare kemiska föreningar." Grupp V oljor är också syntetiseras från kemiska föreningar.
Vanliga typer
p Det finns fyra vanliga typer av sanna syntetiska basoljor. En av de vanligaste typerna är polyalfaolefiner eller PAO, och det finns polyalkaline glykoler kallas Pags. Två ester formler är dibasisk syra ester eller diester, och polyol-ester, som är lass vanliga. Dessa fyra föreningar utgör majoriteten av syntetiska oljor som används idag. PAO utgör grupp IV, medan PAG och estrar typ olja utgör grupp V. grupp III använder råolja som bas och klassas som syntetiska inte av hur det behandlas, men av dess fysikaliska egenskaper som utför nära samma som PAO.
Addera Group Ämnesrubriker Detaljerad

API klassificerar oljorna i grupper som uppfyller vissa kriterier. Detta kriterium avgör vilken grupp en olja kommer att falla. Grupp III oljor raffineras ur råolja och anses syntetiskt i marknadsföringssyfte. Enligt ett Maskiner Smörjning publikation, "1999 års beslut av National Advertising Division i Better Business Bureau, som tillät smörjmedel gjorda med grupp III oljor som ska märkas" syntetiskt. '"

Grupp III basoljor innehåller mer än eller lika med 90 procent mättade fettsyror och mindre än eller lika med 0,03 procent svavel och har viskositetsindex som är större än eller lika med 120.

grupp IV basmaterial är polyalfaolefiner (PAO).

grupp V basmaterial omfattar alla andra basoljor som inte ingår i grupperna I, II, III eller IV.
Syntetiska vs Sant Syntetiska

Sanna syntetiska oljor syntetiseras från kemiska föreningar. Denna process ger molekyler av samma storlek och form och kan vara konstruerad för att fungera i ett brett spektrum av driftsförhållanden. Även grupp III får märkas som syntetiska, kommer dess bas från råolja. Detta är inte att säga att grupp III oljor är sämre, de uppfyller eller överskrider PAO i några prestandatester Addera Syntetisk Blends

Syntetiska blandningar är konventionell olja med en liten. Andelen fullt syntetiskt tillsattes. Även om beloppen är patentskyddad, är det oftast omkring 10 procent syntet. Dessa oljor är inte bland den grupp III, IV eller V oljor och anses inte vara syntetiska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132577.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.