Hur man tar bort en 1991 Volvo V70 Oljefilter

Motorolja smörjer, rengör och kyler V70 motorns rörliga delar, och oljefiltret är en viktig del av processen. Volvo rekommenderar ett oljebyte var 7500 miles eller tre månader, och byte av filter är en viktig del av oljebyte. Och medan endast ändra filtret kan köpa lite tid mellan fulla oljebyten, är det mer rimligt, både ekonomiskt och tidsmässigt, för att byta olja och filter tillsammans. Ta bort och byta V70: s oljefilter är en uppgift mest gör-det-självare kan fylla på mindre än 30 minuter. Saker du behöver
Ramper
Oil-container pan (förslutningsbar) katalog olja-filter skiftnyckel
Oljefilter
butik trasa
Visa fler instruktioner

1

Drive på ramperna, lyfter huven och stäng av motorn.
2

Skjut olje-pan behållare under V70: s oljefilter. Vrid oljefiltret moturs med olja-filter skiftnyckel för att ta bort den. Vrid oljefiltret upprätt och tömma den i olje-pan behållare. Torka av olja-filter montering med butik trasa.
3

Gnid ett tunt lager på filtrets gummipackning, och installera filtret för hand. Vrid den medurs tills packningen uppfyller motorn, sedan ge det en sista halvan twist med filternyckeln. Dra inte åt filtret eftersom det kan skada packningen.
4

Avfallshantera den gamla oljan och filtret ordentligt genom att ta dem till en snabb-glidmedel, servicestation eller reparationsverkstad.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132573.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.