Hur ett oljebyte kan förbättra MPG

Med oförutsägbara uppgång och fall av gaspriserna, undrar alla hur mycket mer juice de kan få ut av sin motor - det är, hur många miles per gallon, eller MPGs, kan de få . Det finns många sätt en bil kan nå en högre MPG, även om den är begränsad av själva bilen. Ett av de sätt du kan öka MPG är genom att se att motorn är väloljad. Betydelse

Forskning visar att man kan uppnå en 8 procent MPG ökning av klass 8 lastbilar, vilket omfattar alla lastbilar över 33,000 pounds, genom att hålla motorn välsmord genom regelbundna oljebyten. Det innebär att kostnaden för ett oljebyte med jämna mellanrum enkelt kan kompensera för kostnaden för bensin. Olja minskar friktionen i motorn.
Typer

Inte alla oljor är desamma. För att maximera MPGs, använd en lätt syntetisk olja. I en CBS News artikel, föreslår Wayne Gerdes en 0W-20 olja. Han säger att detta ger en perfekt smörjmedel för de flesta bilar.
Effekter

få regelbundna oljebyten inte bara kommer hjälpa MPGs. Du kan också skydda din bils motor från skador, speciellt om det börjar läcka på en lång bilresa. Att få motorolja ändras i enlighet med tillverkarens anvisningar kan också hålla bilens garanti intakt. Se till att kolla din bruksanvisning och bil garanti för dessa instruktioner.
Tidsplan
p Det kan gynna dig att få olja som är gjord för en viss tid av året . Det finns oljor som är gjorda för maximal smidighet i kallt väder och de som är gjorda för varmt väder. Om du kör en lastbil, se till att få rätt olja till rätt tid på året.
Varning

Du kan slösa bort en massa pengar om du ändrar din olja alltför ofta. Om tillverkaren inte föreslår byta olja varje 5000 miles men din mekaniker föreslår att du gör det, kanske din mekaniker vara svindleri dig. Kontrollera bilens manual och, när du är osäker, få ett andra utlåtande om när man ska få ett oljebyte. Du vill förbättra dina MPGs, men inte vid den punkt där du spenderar för mycket på oljebyten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132569.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.