Hur byta olja på en 2007 Mazda Tre 2.3L

Mazda 3 2.3L är en 4-dörrars eller en 2-dörrars sportsedan med en 2,3-liters V6-motor. Motoroljan lagras i oljetråget, som är placerad på ned i mitten av motorn. Den använda oljan, samt oljefilter, måste tas bort under denna process. Oljefiltret är en liten metall-filter som ser ut som en metall kopp och är placerad på sidan av oljetråget. Saker du behöver
Jack
2 Jack står
Oljetråg
Ratchet uppsättning
Nytt oljefilter
5 liter 10W40 motorolja
Funnel

Visa fler instruktioner
1

Park Mazda på en plan yta i ett väl upplyst område och öppna huven. Höj Mazda från marken med hjälp av domkraft och vila den främre änden på två pallbockar.
2

Placera spilloljekärl under bult i botten av oljetråget och ta bort metallen bult med spärrfunktion set. Låt motoroljan rinna ur motorns oljetråg och byt bulten till botten av oljetråget när oljan har tömts helt. Addera 3

Placera oljefiltret borttagningsverktyg över oljefilter och vrid verktyget i en motsols tills oljefiltret är förlorar, dra sedan av motorn.
4

Fyll det nya oljefiltret med nya 10W40 och placera det nya oljefiltret på sin plats på botten av motorn. Vrid nya oljefiltret i en medsols rörelse för att dra åt den så mycket som du kan använda dina händer.
5

Ta kastrullen oljan rinna från under Mazda. Avlägsna domkraften, med domkraften för att höja Mazda och sedan sänka den till marken. Ta bort locket märkt "OIL" från övre delen av motorn och sätt i tratten. Häll 4 1/2 liter 10W40 motorolja genom tratten in i motorn. Ta bort tratten. Byt olja locket till motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132568.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.