Hur att ta ut oljefilterlocket på en 2006 Jetta

Volkswagen Jetta introducerades i slutet av 1970 som ett steg upp från sin bas bil, kaninen. Till skillnad från Rabbit, kom Jetta standard med bättre kvalitet interiör utnämningar och en riktig stam istället för en lucka bakåt. År 2005 var Jetta omgjorda till en större och mer kraftfull bil, vilket gör det till en medelstor bil i motsats till en ekonomi bil. Oljefiltret på din Jetta är en utbytbar papperspatron, till skillnad från vissa fordon som använder en metall spin-on oljefilter. Ta av locket på oljefilterhuset är det första steget i att ta bort filtret för utbyte. Saker du behöver Sida 2 Bil ramper Sida 2 stoppklossar
Torx skruvmejsel
dräneringskärlet
Skiftnyckel
74/76mm olje-filter skiftnyckel
3/8 "-anslutning -spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör din Jetta på en uppsättning av bil ramper. Dra åt parkeringsbromsen och hjulkilar hjulet under bakhjulen för att förhindra oönskade rörelser.
2

krypa under framsidan av bilen och leta reda på svarta, gummiskydd under motorn. Ta bort skruvarna i locket med en Torx-skruvmejsel vrids i moturs riktning. Dra kåpan rakt ner från botten av bilen och lägg den åt sidan. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Avlägsna motorn avtappningsskruven (på baksidan av motorns oljetråg) med en skiftnyckel vridas i en moturs riktning. Låt oljan rinna helt från motorn och in i tråget. Byt avtappningspluggen och dra åt den i medurs riktning.
4

Dra loss det lilla skyddslocket från botten av oljefilterhus lock, som är monterad på motorblocket bredvid oljetråget . Placera drain pan under filterhuset. Tryck på den lilla knappen avslöjades efter att ta bort locket för att tömma den resterande oljan från filterhuset.
5

Skjut en 74/76mm olje-filter skiftnyckel på en 3/8 "drive-spärrnyckel. Skjut oljefilternyckel över änden av oljefilterlocket. Vrid nyckeln i moturs riktning för att ta bort locket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132564.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.