Hur man tvättar använd motorolja

Motorolja är ett smörjmedel som används i förbränningsmotorer i bilar och andra motorfordon. Motorolja, även känd som motorolja, smörjer och rengör de rörliga delarna av en motor, kyler motorn och saktar ner korrosion. Du måste byta motorolja i bilen regelbundet, varannan månad eller minst en gång om året. Om du vill spara pengar och miljö på samma gång, kan du rengöra din använd motorolja och återvinna det att använda den igen. Saker du behöver Sida 2 plastbehållare eller kannor
naturfiber rep
Lath
Plastduk
Visa fler instruktioner
1

Position två plast behållare, så att en behållare är ovanför den andra. Du kan placera en container på en stol och den andra på golvet. Placera behållarna där de kan få vara ifred i flera dagar.
2

Anslut de två plast kannor med naturfiber rep. Repet bör vara 3 ½ fot lång och ½ cm tjock för att processen ska gå så snabbt och effektivt som möjligt. Du kan använda hampa, bomull eller annat naturmaterial. Endast naturliga fibrer har celler som kan delta i kapillärkraft, vilket kommer att öka hävert av oljan. Placera ändarna av repet vid bottnarna av behållarna. Var noga repet gör en liten båge. Låt inte repet röra toppar av behållarna. Använd stift att göra repet stå och förbli stabil.
3

Häll använd motorolja på den övre behållaren. Oljan kommer att glida ner till behållaren nedan genom kapillärverkan och gravitation. Det kommer då att rengöras genom filtrering när den passerar genom linan fibrerna.
4

Använd en tunn ribba och tydliga plastfolie för att täcka hela församlingen. Lämna
5

församlingen för ett par veckor, tills all olja är i den undre behållaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132560.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.